Александра Конър е британска художничка и писателка. Била е и фотомодел, кино мениджър и личен асистент на световно известен сърдечен хирург.

Работила е и в художествена галерия на Бонт Стрийт. Член е на кралското общество за изкуствата. Автор на исторически романи и изследвания.

 Александра Конър прекарва дълги години в изучаване на техниките на рисуване на Старите Майстори на четката.Взимайки уроци от много добри художници и специалисти реставратори тя усвоява техники за рисуване използвани през 15 век. Тези знания и умения тя успешно прилага в своите собствени работи. В много от нейните портрети като основа тя използва яйчна темпера, която придава лъчезарност. Върху тази основа тя прилага наслояване на маслен пигмент за блясък и подчертаване на цвета и истинността на изображението.

Александра Конър е била много окуражавана от италианския художник Пиетро Анигони. Един цитат от негово писмо до нея винаги я е вдъхновявало: ”Невероятно е това, което успяваш да постигнеш. Продължавай напред и работи усилено.”

По поръчка на Кралската Шекспирова Компания Александра Конър рисува портрети на забележителни актьори като :Кенет Брана, Брайън Блеса, Антъни Шер, Франк Мидълмас, Кен Дод и други. Портретите са изложени в Кралският Шекспиров театър и Кралската художествена галерия.

Портретите на Александра Конър са познати и оценени в Европа, САЩ и Япония.

Много статии за Алекс Конър и нейните художествени произведения като картини, исторически романи, трилъри са написани в „Times”, “Telegraph”, “Observer”, “Le Figaro” и ”La Sicilia”.

Алекс Конър е била винаги очарована и завладяна от тъмната страна на историята на изкуството, от разкриването на досега неизвестни факти и непубликувани любопитни исторически истории. Поради което, романите и обединяват живи съвременни истории с исторически факти – много от които са оставали скрити през годините. Тази симбиоза на минало и настояще правят романите на Алекс Конър забележителни, уникални и вдъхновяващи.

Резултати 1 - 1 от 1