Николас Кар има бакалаварска степен от колежа „Дартмут” и магистърска от „Харвард”. Член е на редакционния съвет на енциклопедия „Британика” и списва известния блог Rough Type. Автор е на книгите The Big Switch и Does it matter? . Бил е главен редактор на Harvard Business Review, водил е колонка в The Atlantic, The New York Times, The Wall Street Journal, Wired, The Sunday Times ( Лондон ), The New Republic, The Financial Times,Die Zeit и други периодични издания.

Есето му „Is Google Making Us Stupid” е препечатано в няколко антологии.Книгата „Под повърхността” е бестселър на New York Times, номинирана е за наградата „Пулицър” и наградата на американския П.Е.Н. - център и е преведена на над 20 езика.

 

 „Под повърхността” на Николас Кар не е нито всяващо паника демагогско оплакване, нито задъхана приповдигната ода за дигиталната личност. Това е задълбочено, пълно с изненади проучване на „подивялата” ни психика в епохата на интернет. Прочетете тази книга, независимо дали ще го направите в пиксели или в страници."

                                        -Том Вандербилт, автор на „Traffic: Why We Drive the Way We Do ( and What It Says About Us)”

  

“Това е прекрасна и добре разказана история - ода за по-спокойните, не толкова луди времена, когато четенето бе повече от плъзгане по повърхността, а мисленето бе повече от рецитация.”

                                                                                         - San Francisco Chronicle

 

„Под повърхността” е книга за съхраняването на човешката мъдрост и способност за размисъл в епоха, в която и двете изглеждат все по-застрашени от изчезване. Николас Кар разказва провокативно и смело как интернет променя мисленето ни днес и как ще мислят или няма да мислят следващите поколения.Изключително важна книга!”

 -Мериан Улф, автор на „Proust and the Squid: The Story and Science of the Reading Brain”

 

“Убедително, задълбочено и красиво Кар доказва,че телефоните и компютрите радикално променят не само нашето мислене, но и структурата на мозъците ни – способността за определен тип мисли и преживявания, характеризиращи човечеството. Кар е задълбочен и ярък мислител и автор – едновременно журналист, психолог, популяризатор на науката и философ. Давал съм, тази книга на мнозина приятели. Всъщност тя ме накара да променя живота си.”

                - Джонатан Сафран Фоер, автор на „Ужасно силно и адски близо”

 

”Целта на образованието е да развие способността за концентрация, чиито плодове наричаме цивилизация. Но с нея може би е свършено. Добре дошли на повърхността, където започва разобразоването на homo sapiens! Николас Кар великолепно обобщава най-новите изследвания в когнитивната наука, като внимателно оборва идеолозите на прогреса и показва какво всъщност се случва в електронното ни всекидневие: умовете ни се преструкторират. Читателят неизбежно започва да подозира, че наистина сериозно сме оплескали нещата.”

 - Матю Крауфорд, автор на „Shop Class as Soulcraft: An Inquiry into the Value of Work”

 

 „Николас Кар е написал важна и своевременна книга. Опитайте да се откъснете от Мрежата, за да я прочетете.!”

 - Елизабет Колбърт, автор на “Field Notes from a Catastrophe: Man, Nature, and Climate Change”

 

 „Николас Кар изследва задълбочено най-важната тема в съвременната култура – промените в мисленето и в обществото, породени от новата ни електронна среда. Без да изпуска от поглед големите въпроси, той спокойно разбива клишетата, с които са пълни дебатите около интернет. Остроумна, амбициозна и изключително четивна, „Под повърхността” успява да опише странния нов изкуствен свят, който вече обитаваме.”

              - Дана Джоя, поет и бивш председател на Националната фондация за изкуствата

Резултати 1 - 1 от 1