Проф. д-р Обри де Грей е един от най-изявените биогеронтолози днес. Бакалавър по компютърни науки, той получава докторска степен по биология от Университета в Кеймбридж и се концентрира върху проучвания за алтернативни подходи към отлагане на остаряването. Така създава платформата SENS – Стратегии за постигане на незабележимо стареене с инженерни методи.


 

 

До момента са проведени шест конференции на SENS. Д-р Де Грей е главен научен изследовател и основател на SENS Research Foundation към Queens College в Университета в Кеймбридж.
Д-р Де Грей е член на Обществото на геронтолозите в Америка, на Американската асоциация по въпросите на остаряването, на Международната асоциация по биомедицинска геронтология и др. научни и изследователски институции, както и главен редактор на сп. „Rejuvenation Research“.


ИНТЕРВЮ с д-р Обри де Грей може да прочетете тук


Майкъл Рей е автор на научни статии и коментари в научно-изследователски престижни списания. Голяма част от работата му е посветена на платформата на SENS за антиейджинг биомедицината и адаптирането й за по-широка публика. Асистент и сътрудник на д-р Обри де Грей, Майкъл Рей е член на Обществото за калорийна рестрикция.

 

Резултати 1 - 1 от 1