Борковите патила. Звездни капитани

Галина Малина,текст, Ралица Мануилова, илюстрации Галина Малина,текст, Ралица Мануилова, илюстрации
borkovite_patila_zvkapitani_f
borkovite_patila_zvkapitani_fborkovite_patila_zvkapitani_bborkovite_patila_zvkapitani_2borkovite_patila_zvkapitani_3borkovite_patila_zvkapitani_1
Текуща цена: 5,99 BGN
Нашата цена: 4,80 BGN

ISBN 978-954-761-542-7
Тегло: 0.117 kg
Страници: 20
Дължина: 215 мм
Височина 280 мм


 

Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си в „Звездни капитани” – втората книжка от поредицата „Борковите патила”.Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. След това ще ги запознае с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет.

Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка , а във втората книжка от поредицата нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти. Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката „Борковите патила. Звездни капитани” ни пренася в изключително пъстрия и богат свят на мечтите на Галка. Децата ще полетят със звездичката от нейните сънища, ще приемат в своя дом нова приятелка и ще се притекат на помощ на другарче на Борко. А за целта ще им помогне Дори – различен и много симпатичен гост от друга планета. Приключенията на Борко и сестра му Галка стават все по-интересни и те дори ще се качат на истински самолет.

   Автор на книжката е Галина Малина (псевдоним на Галина Нилсен). „Най-добре се чувствах в моя собствен свят, изтъкан от мечтите и въображението ми... Искаше ми се някой ден, като порасна, да излетя като Юрий Гагарин в небето и да видя необикновеното.” Тези думи, споделени в интервю по повод номинацията за наградата „Бисерче вълшебно” 2014, разкриват най-добре идеята зад новите приключения на Борко, Галка и техните нови приятели – Ани, звездичката от мечтите на Галка и извънземния Дори.

От 13 години Галина Малина живее в Съединените щати, където се занимава с изключително творческата работа на интериорен дизайнер и специалист по аранжиране на цветя. С България винаги, винаги ще я свързват спомените от детските години и носталгичната привързаност към близките и безкрайно красивата ни природа.

   Борко, Галка, Ани, звездичката и извънземния Дори оживяват и благодарение на безспорния талант и всеотдайност на детския илюстратор Ралица Мануилова, която мигом „прочете” между редовете виждането на Галина Малина за нейните дечица и създаде в най-малките детайли изпълнената с нови и интересни герои, с полезни знания, сърдечни взаимоотношения и неспиращи приключения атмосфера на „Борковите патила. Звездни капитани”.
Ралица Мануилова е носител на наградата за илюстрации на детска книжка „Константин Константинов” 2008.

Първата книжка от поредицата прерасна в поредица „Борковите патила”.

От същия автор: