work

work

44 СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА КНИГАТА от 12 - 17 декември, 2017г., НДК, вход свободен!
ИК "Инфодар" Ви очаква на щанд №111, етаж 1 и на щанд №330, етаж 3!В духа на предстоящите Коледни празници ИК Инфодар прави намаление на:

  • поредицата „ИЗКУСТВОТО ДА ТВОРИМ”, която се състои от книгите – „МАТЕРИАЛИ И ОСНОВНИ ТЕХНИКИ”, „ИДЕИ ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ И ПАРТИ” и  „ИДЕИ ЗА КОЛЕДА”. Коричната им цена от 14.99лв. се променя на 5.00 лв. до изчерпване на количествата.
    Книгите са създадени с цел забавление и подкрепа на индивидуалното творчество. Истинско съкровище, скрин с идеи за изработване на рзлични интересни предмети, накити, украси, които са идеални за празници, специални поводи, декориране на дома, за забавление на децата или просто да впечатлим своите приятели. Всяка книга съдържа ясни и прости инструкции, придружени от подробна информация и илюстрирани с фотографии, които насочват читателя през различните фази на работа, необходими за изработване както на прости, така и на сложни проекти. Всяка страница на даден проект съдържа описание на необходимите инструменти и материали, нивото на трудност и времето необходимо за изпълнение.
    Приятно забавление!
  • на прекрасната луксозна книга "Алиса в огледалния свят". Коричната цена от 24.99лв. се променя на 9.99лв.

Промоцията ще важи за периода от 01.12.2017г. до 31.12.2017г.

  • на чудесната луксозна книга "Магическият лунен празник". Коричната цена от 26.00лв. се променя на 15.00лв.

Промоцията ще важи за периода от 01.12.2017г. до 31.12.2017г.

                         

 

За пета година панаирът посреща Софийския международен литературен фестивал, който се фокусира върху литературата на Полша, Словакия, Чехия, Унгария (Вишеградската четворка), представяйки 12 автори в чуждестранната си програма.

Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата.

 

От  28-и юли до 6-и август морската столица ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито в България. Повече от 60 български  издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия в пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

Официално откриване: 

Кметът на Община Варна, г-н Иван Портних официално ще даде старт на най-мащабното книжно изложение на открито.

28 юли, 18:00 часа, Литературен кът, пешеходната зона на бул. „Сливница“ (в близост до пресечката с ул. „Стефан Караджа“), гр. Варна. „Алея на книгата" е уникален формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение в България. Началото е положено именно във Варна през 2010 г. съвместно с Общината, като всяка година изложението утвърждава позицията си на любимо културно събитие от летния афиш на града. Нещо повече, тази година „Алея на книгата“ ще отбележи традицията, която има градът в провеждането на книжни изложения – Варна е домакин на първата национална литературна изложба у нас, открита преди точно 90 години - на 28 юли 1927 г. 
 Близо век по-късно, „Алея на книгата“ представя българската литературна сцена в цялото й многообразие, срещайки читатели с автори и издатели. Любима част от „Алея на книгата“ е Литературният кът с премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии, детски работилници. Част от гостите му тази година са проф. Цветан Георгиев, Михаил Вешим, Борислав Мирчев, Иван Димитров, Ивинела Самуилова, преводачът Емил Минчев, Владимир Димитров, Георги Томов, като за десет дни варненското ларго ще се превърне в ярък калейдоскоп от разнообразни събития, посветени на художествената, детската, научно-популярната литература, издавана в България. 

Участници в Алея на книгата:

 

Шатра 1 – Варненски издатели

Шатра 2 – Сиела, Хермес

Шатра 3 – Атеа, Коала прес, Персей, Посоки

Шатра 4 – Бард

Шатра 5 – АМГ, Инфодар, Книжарници „Приятели“, Кръгозор

Шатра 6 – Жануа '98, Жар, Клевър Бук, Просвета

Шатра 7 – Ера, Унискорп

Шатра 8 – Фют,

Шатра 9 – Анубис, Булвест 2000, Букохолик, Вакон, 

Шатра 10 - Агата-А, Дамян Яков, Милениум

Шатра 11 – Емас, Рива

Шатра 12 - Жанет 45, Парадокс, Шамбала

Шатра 13 – Лабиринт, Лира Принт, Прес

Шатра 14 – Асеневци, Бяло Братство, Симетро, Хартиен свят

Шатра 15 - Артлайн Студиос,  Колибри

Шатра 16 - Захарий Стоянов, Пан, Труд

Шатра 17 – Ай Си Ю, Ибис, Ина, Пергамент прес

Шатра 18 – Инле, Нов живот, Пух, Хелиопол

Шатра 19 – Ентусиаст, Ергон, Издателски център на НБУ, Списание 8

 

 Събитието във фейсбук:

        

Достъпът до всички събития е свободен.