ЖАНРОВЕ
Най-търсени поредици
 
Най-коментирани книги

 
Вещерът - Кръвта на елфите, Анджей Сапковски 
Вещерът - Кръвта на елфите
ISBN:978-954-761-404-8
Анджей Сапковски
404 стр.
Анотация:
ИЗЧЕРПАНА
Нашата история, историята на този свят, познава подобни случаи. От стотици години хората и нехората – елфите, нилфгардците, гномите, джуджетата, полуръстовете – успяват да живеят заедно, да се убедят взаимно, че се различават много малко едни от други. Но нилфгардците завладяват и опустошават Цинтра, слагайки по този начин край на мирното съжителство. След смъртта на родителите си, принцеса Цири изчезва. Вещерът Гералт, за когото тя е предопределена, намира момичето в гората сред дриадите и я спасява. Смутните времена ги отвеждат в крепостта Каер Морхен – самотното, изгубено сред планините седалище на вещерите. Тук Цири ще расте свободнa, здравa, защитенa. Когато елфическата пророчица предсказва, че светът ще се възроди с помощта на Белия пламък и Бялата кралица, видовете се вкопчват в безмилостна битка, в която може да има само един победител, един оцелял. Защото наградата е абсолютната власт.
14.00 лв.
- 20%
11.2 лв.
 
От същата поредица
Добави мнение

Име:
Анти спам: През коя година е създадена българската държава?:

Мнения за книгата


РРР
23 март 2017
14:29:00
Хора, стига сте се държали като безмозъчни роботи. Четете малко по-съвестно, пресявайте информацията, мислете малко. Поредицата се преиздава от издателство Сиела и до момента са излезли първите две книги. Забравете за Инфодар.


Дидо
19 март 2017
21:22:11
Кога пак ще печата още бройки от тази поредица InfoDar?


Ерик
7 февруари 2016
17:12:31
КОГА, БОГА МИ, ЩЕ БЪДЕ В НАЛИЧНОСТ ???


крстич77
13 март 2015
06:24:50
Ами докъде бяхме стигнали със самолета ту не се сещам кой дето преди Чернобил не се срина след излитането от Минск? Хайде вие разкажете. Кречетало77 дето сте му откраднали фейсбук страницата и дето не си я поиска обратно защото желаеше анонимност и не искаше да се афишира с лични документи във виртуално място където се решават съдбините на хора търсещи работа в ДЖОБСА и където има хорица срещу заплащане почистващи постинги... ВИЕ СТЕ БОЛНИ МОЗЪЦИ ГЛОБАЛНО. ХАЙДЕ. Дори Георги не може да ви разкаже моята част от историята и той да си знае че ние двамата сме били сет както и Алиция да не говорим за бившата Алиса обаче вече сме си супер заедно с другия Георги дето има и син Мишо който външно прилича много на баща си а пък Мишо е природен брат на сина ми и така нататък... Това го знаят световните кукловоди е и? Съседа в Съвети клуба репликата защо беше изтрита при монолога на кречи77? Ами пъкления ми мозък изчисли че е било заради датата на регистрация в клубовете на афала. да речем. при това отдавна. хайде сега се оправяйте... аз не ходих безцелно снощи. разследвате ме като терорист номер едно е и тикнете ме в курило пак ако ви стиска кукловодчета или ми дръжте доковете... психотерора за мен не е от вчера... наглото кречетало не млъкна за разлика от мълчалия ВАСИЛ ЛЕВСКИ и добре ви оправяше тъпи идиоти глобално... ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СЕ ХРАНИТЕ И ДА ПИЕТЕ КАТО МЕН И КАТО СЕ ОБЛЪЧИТЕ ТОГАВА СУПЕР. Обаче радиация е равно на импотенция. Това първо. Второ задръжте си типа от Романса дето в мерца металик... не ми дреме за вас. ЗА СФРЮ МИ ДРЕМЕ. И ЗА БО И ЗА ББ И ЗА ВВП И ЗА МНОЗИНА ДРУГИ... Що не си оправите на спирката на СВЕТА НЕДЕЛЯ стартовата площадка за възрастни хора качващи се на трамвая? Понеже триете безогледно това го използвайте като доказателство за моята невменяемост и продължавайте по календара на уикипедия на всички езици да живеете и да умирате. НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ И 007 НЕ ЖЕЛАЯТ И НЕМОРАЛНИТЕ МОИТЕ ХОРИЦА СЪЩО И ТАКА НАТАТЪК jo napot kivanok!!!


Fall
12 ноември 2011
21:02:29
Има ли шанс да се издадат и другите книги на Анджей Сапковски.

wixzo
5 февруари 2010
11:31:43
mmm az 4eta ot koleda 1-vata kniga dnes v petak otivam da si kupq si4kite 4(koito ostsavat) :)


Ясен
5 октомври 2009
21:17:13
Infodar страхотни сте !!! Благодаря за информацията.

ИнфоДАР
5 октомври 2009
09:45:02
Ясен, допечатката на Мечът на Щанара вероятно ще стане в началото на следващата година, в момента бихме искали да съсредоточим възможностите си в издаването на няколко нови книги, които сме обещали и читателите ни чакат. Относно следващата книга за Гералт - вероятно няма да можем да издадем две, както се надявахме, но поне една книга от поредицата ще излезе със сигурност до края на годината.


Ясен
4 октомври 2009
18:31:48
InfoDar аз съм ваш голям фен и много се разочаровах като не успях да намеря никаде "Мечът на Шанара" навсякаде бил изчерпан и сега просто незнам какво да правя .Имате ли намерение да пускате допалнителни тиражи. Моля, Ви отговорете.


Joro
2 октомври 2009
14:24:24
Много съм развълнуван и очаквам с нетърпение 4-тата книга. Ще я изям! Дано излезе скоро!


BGReader
2 октомври 2009
14:00:44
Lazy, позна - точно на руски я четох. Ще очаквам българския превод.

Даньо
1 октомври 2009
14:43:34
На мен ми липсвам "самостоятелните" изяви на Гералт от първите две книги и особено от първата.Когато наистина е в разгара на професията си-да унищожава чудовища.Но това не означава,че не харесвам "Кръвта на елфите". Инфодар,пожелавам ви късмет и живот и здраве!

Lazy
29 септември 2009
14:37:24
Хора, успокойте се, четвъртият том е преведен отдавна и вече се работи по петия. Хората от издателството явно не винаги имат възможност да отговорят веднага, имайте малко повече търпение. Относно четвъртата книга "Време на презрение" - лично според мен това е една от най-добрите книги в поредицата. BGReader, не знам на кой език си чел книгата. Ако е в оригинал - явно вкусовете ни се разминават. Ако е на руски - по-добре недей. Руският превод е ужасно осакатен. Аз по принцип не съм много придирчив към колегите преводачи, като знам колко е трудно, и не се заяждам за дребни случайни грешки, но когато липсват изречения и цели огромни абзаци, това вече е прекалено. Понякога така може да се изкриви представата за цялата книга. Смея да твърдя, че за разлика от руските читатели, българските фенове ще се запознаят с романа в неговата цялост. :)


BGReader
29 септември 2009
08:12:15
Хм... вероятно е въпрос на предпочитания. Първата и втората прочетох с интерес; много ми харесаха. В третата започна да се долавя някакво "развлачване" на сюжета, но като цяло също ми хареса. Обаче четвъртата... от няколко месеца я "боря" и все не успявам да напредна. Ако и нататък продължават в този стил, едва ли ще ги прочета.

Палпатин
28 септември 2009
20:03:59
Ха, тази поредица е немислимо да потъне в забвението на финансовите неразположения. Та приключенията на Гералт от Ривия (ако изобщо той може да бъде наречен "от Ривия") са толкова продаваеми и популярни, че би трябвало да са в списъка на тези, продължавани дори и при недостиг на пари. Все пак, аз не се меся в политиките на издателството. Изказах единствено читателско мнение. Ние чакаме. Тук може би въпросът не стои единствено откъм страната на парите, а от технологичното време за превод, редакция и предпубликационни форми. Дано. Но тък като тази тема е за "Кръвта на елфите", нека си изкажа читателското мнение за нея. Доста е интересна и увлекателна, задълбочена и напрегната...Този неповторим и самобитен свят, обрисуван тъй ярко и реалистично от Сапковски, продължава да се разширява и множи с ярки герои и приключения "зад" или "под" гърба им. Героите стават по-"плътни", дилемите - по-важни, враговете - по-силни, а развръзката вече обуслява новия роман, а не сборник. Страхотна книга! Завладяваща и интересна. Това е то. Четох я в Украйна и в България, къде ли не. Препрочитах я в Украйна, препрочитах я в България. И бях вдъхновява. Постоянно. Който не си я е взел, да го стори.

svruss
26 септември 2009
15:13:40
Ако щеш вярвай, но и аз се надявам да не се окажа прав.


Лютичето
26 септември 2009
10:26:24
svruss искренно се надявам да се не окажеш прав ;)

svruss
26 септември 2009
09:48:56
Лютиче, за съжаление Инфодар не са издали през месец септември нищо, изглежда имат известни трудности. Не бих искал да убия детето в теб, но изглежда и тази поредица ще я сполети съдбата да бъде почната без да бъде завършена в обозримото бъдеще.


Лютичето
25 септември 2009
19:26:15
Здравейте ИнфоДАР. Края на септември дойде и вече аз както и всички чакащи Гералт да се завърне тропаме с крачета от нетърпение и умуваме по въпроса кога ще излезе 4 книга от поредицата. Можете ли да ни зарадвате с конкретна дата вече ? Поздрави ;)


Joro
17 септември 2009
15:26:13
Очаквам с нетърпение :)

ИнфоДАР
8 септември 2009
10:01:43
Йенефер, книгата ще излезе веднага щом е готова, не би следвало да има никакво забавяне.


Йенефер
7 септември 2009
13:04:55
Бих искала да попитам дали остава обещаното издаване на следващия роман в края на месеца или и тази книга ще остане за догодина? Дори не смея да се надявам за два.

Палпатин
5 септември 2009
13:15:00
Страхотна книга! Сапковски отново доказва себе си с това изумително произведение за вещера Гералт, неговото предопределение, неговата любов и неговия вълнуващ свят, изпълнен с нови герои, интересни места и...още по-интересни същества! Очаквам с нетърпение и останалите книги.

ИнфоДАР
10 август 2009
10:54:38
Gravenous, книгите за Вещера са едни от най-популярните и обичани романи, които издаваме и се работи с всички сили по подготовката на следващите книги в поредицата. Надяваме се да можем да издадем още две книги до края на годината, като първата би следвало да е готова към края на Септември, началото на Октомври.


Gravenous
7 август 2009
13:50:02
Има ли някакъв шанс следващата книга от поредицата да излезе скоро? Купих си тази преди ден-два, но я прочетох за 4 часа и горя от желание да науча какво става по-нататък :) А иначе, героите наистина са по-развити като характер, което е доста добро постижение, като се има предвид колко задълбочени са принципно героите на Сапковски даже и в разказите. НО, не може да не признаете, че на книгата определено й личи че е част от поредица. Описва се какво е станало, намеква се какво ще стане, само дето нищо не се случва :) Е, почти, де. Надявам се че ме разбирате, хех.


Алиса
3 август 2009
17:06:17
Романът е страхотен. Честно казано ми хареса повече от предишните две книги, защото героите са много по-пълнокръвни, а проблемите - много по-дълбоки. Пък и най-интересната страна на Гералт (по мое мнение) - моралната драма - е къде-къде по-сериозно представена. Чакам с нетърпение следващите книги.

Палпатин
29 юли 2009
22:29:40
Очаквам и тази книжка. Надявам се да запази нивото на останалите. Ала съм убеден, че ще го стори.

Даньо
22 юли 2009
21:32:37
Страхотна книга!Харесвам ги всичките!Съгласен съм с tokkay,че тази е добра,защото разгръща героите!Да знаете,Инфодар,че "Вещерът" се чете и в Стара Загора!Така че очакваме следващата с нетърпение!Успех в начинанията!

shymi
10 юли 2009
13:49:32
Страхотно... тъкмо си търсих нещо интересно за четене :)

tokkay
9 юли 2009
22:51:32
Книгата е много добра и определено си заслужава парите. Обаче действието се развива по-бавно и ми се иска да имам следващите 1-2-3 части, защото тази не ми стигна.


Joro
28 юни 2009
23:13:38
Ахххх... вече очаквам есента. Невероятна поредица. Не книга а... Магия!

ИнфоДАР
24 юни 2009
09:49:45
deps, вероятно Септември/Октомври. Книгите ще излизат без никакво чакане, веднага щом сме готови с качествената им подготовка. Trai4o, знанията ни за вътрешноиздателското ни положение изглежда не могат да се сравнят с тези на източника ти и по тази причина няма да коментираме повече въпроса. Все пак се надяваме да бъркате, а ние да продължаваме да радваме и фенове и противници с хубави книги още дълги години :)


deps
23 юни 2009
22:57:12
да ви имам глупавите спорове :/ книгата е невероятна! заслужаваше си напълно чакането и ми стана любима от трите, тъй като в нея някои от главните герои доста се ръзгръщат. кога възнамерявате да издадете следващата?


Trai4o
21 юни 2009
00:34:19
Инфодар, който и да сте човекът, отговарящ зад името на това издателство - не смятам, че е коректно да продължавате откровено да лъжете читателите с неверни твърдения. Да, вярно че кризата ще окаже влияние върху всички тук, ще има затруднения и в книгоиздаването, но дали с нея ще можете да оправдаете и собственото си недомислие, неспособност да управлявате финансите си, лиспата на разумно планиране на книгите, за които така горещо ни обещавате във вашия сайт. ОК, нека да е силно преувеличено твърдението ми, че ще фалира Инфодар - не, няма да стане точно така - просто ще спре да функционира за неопределен период. И то точно заради погрешна политика на "мениджърите". Източникът ми за тази информация е 100% сигурен. Не знам как да ви го докажа. Но човекът от когото имам информацията е от една от двете печатници, с които работите.Няма да говорим с имена, за да не пострада той. Но е абсолютно вярно че Инфодар дължи ХИЛЯДИ лв, не 2-3 хил, а много повече. И затова в най-скоро време ще спре кранчето, няма да се печатат повече книги. А вие продължавайте да си обещавате. Около 2010-2011 година ще се чуем пак - в рубриката ОЧАКВАЙТЕ :)

ИнфоДАР
17 юни 2009
13:56:04
Pavel Markov, книжният пазар у нас в момента изпитва затруднение тъй като финансовата криза започна да оказва своето влияние. Поради това се наложи да посъкратим издателския си план за годината и някои заглавия бяха отложени с няколко месеца. Темерер 2 в момента е отложена за средата на Август, а Скот Бакер чак за зимния Панаир на книгата. Trai4o, както личи от написаното по-горе нещата биха могли да са и по-добре, но слуховете, които си чул са крайно преувеличени. Трудностите, които изпитваме не са по-различни от тези, пред които са изправени и редица други издателства. За разлика от много други ние дори ще имаме ръст тази година, ако и да е по-малък от предвиждания.


Trai4o
17 юни 2009
13:13:55
Аз пък от сигурен източник разбрах, че не само няма да издадат книгата, но и че издателството почти отива към фалит. Все едно какви са причините. Със сигурност нямат пари за да продължат да издават любимите ни книги... сори за лошата вест. :(


Pavel Markov
17 юни 2009
10:41:42
Oстанах много доволен досега и от трите книги.Имам въпрос към Инфодар.За книгата Prince of Nothing на Скот Бакър бяхте казали ,че се очаква да излезе към края на май.Сега е средата на юни , още няма никаква информация а и книгата я няма в списъка на предстоящите заглавия. Поредицата Темерер също много ми хареса ,но и там неоправдано много се забави излизането на втората книга.Вашата представителка на панаира на книгата каза даже,че не се знае дали изобщо ще продължите да я издавате. Какви са плановете ви за тези книги към днешна дата?

ИнфоДАР
10 юни 2009
11:17:24
Theron Fears, книгите пристигат в рамките на три работни дни. Точното време зависи от населеното място, в София понякога пристигат още на следващия ден. Плаща се директно на куриера, който носи книгите, при тяхното доставяне.

Theron Fears
9 юни 2009
21:48:34
а да питам само след като си поръчам книга в какъв срок ще ми я донесат и плащането как се извършва

svruss
4 юни 2009
10:26:19
Всъщност книгите за подарък обикновенно май наистина се избират на принципа "каквото-има-в-склада". Аз досега например имам 3-пъти "Вратарят". Някой колеги и познати бяха приятно изненадани от неочакван подарък от моя страна.

ИнфоДАР
3 юни 2009
16:51:50
swkotorfan, целта на този сайт е да бъде удобен и информативен за нашите читатели, всички въпроси са добре дошли. Прав си, че обикновено не подаряваме най-новите книги, но често зависи и какво има налично в момента на окомплектоване на поръчката. Най-добре да се обадиш на колегите, които се занимават с поръчките тъй като те са най-наясно какво има налично и какво подаряваме в даден момент. Най-малкото могат прадварително да ти кажат кои са книгите, които подаряваме в момента и дали може би ще е възможно да ти изпратим нещо друго, което предпочиташ.

swkotorfan
3 юни 2009
16:38:37
Ам, мерси много за бързия отговор, така и ще направя най-вероятно...Все пак, чисто информативно, можете ли да кажете ако не е тайна, дали се подаряват книги само от по-стари тиражи, или датата на издаване е без значение (все пак, предполагам, че бройки от новия Вещер не би отишъл за подаръци, защото е доста пресен още и предполагам има търсене на пазара...въпреки, че като стойност не е чак толкова скъпа, в сравнение с някои по-стари, но по-обемни и скъпи книги като дебелите книги на Рейнолдс)...Извинявам се, че ви разпитвам така на дълго и на широко, причината е, че има доста книжки, които смятам да си купя от вас (най-вероятно на два пъти), и искам да си направя сметка така, че да знам и какво бих могъл да получа евентуално като подарък, и дали може да е нещо от тях :)) Така че съжелявам ако задавам неудобни и/или объркващи въпроси ;)))

ИнфоДАР
3 юни 2009
16:07:02
swkotorfan, опитваме се да дадем като подарък книга от същия жанр, който читателят купува. Обикновено има няколко книги, които можем да изпратим и ако се обадиш можеш да говориш с колегите и да си избереш тази, която ти звучи най-интересно от няколкото възможности.

swkotorfan
3 юни 2009
15:54:48
Ам, бих искал да питам, книгата-подарък при покупка над 50 лева зависи ли от това, колко над 50 лева е стойността на поръчката, или пък от доминиращия жанр книги, които фигурират в нея...Или пък от друга страна, не зависи от нищо, и разчиствате непродадени бройки от по-стари тиражи...Та, може ли да уточните как става процедурата, а ако има фиксирана книга за този случай, може направо да я кажете... В противен случай, да кажем, че накупя малко фантастика (Бакстър. Рейнолдс, Хамилтън), коя книга ще получа евентуално (не пиша случайно в тази тема, хехе...шегичка ;)))


LaughingSkull
2 юни 2009
23:14:12
Книгата е супер. Чакаме следващата. Само да не е пак 14 лева, щото просто не е редно.


Вело
28 май 2009
23:02:20
Книгата е страхотна, всъщност и трите книги на Анджей Сапковски издадени от ИнфоДАР досега са супер. Нямам абсолютно никакви съмнения, че и другите книги от поредицата за Гералт ще са много, много интересни. Остава ни да чакаме и да се надяваме, че издаването им ще е скоро.


Moondance
22 май 2009
17:35:01
Романа е толкова добър колкото и първите два сборника с разкази.С нетърпение чакам другите книги от поредицата.


Жоро
21 май 2009
21:41:26
Уникална книга! Едно от най-качествените фентази романи които съм чел! Нямам търпение да излязат и другите книги :)


Elena
20 май 2009
14:11:54
Книгата е много добра. На мен много ми хареса и общо взето - една от малкото хубави книги, които съм чела напоследък. Много се надявам скоро да излязат и другите книги.

iskamda4eta
19 май 2009
13:18:59
Като прочетох коментарите Ви се отказах да я купувам. Обезателно вземам обаче книга първа и втора.


Claymore
14 май 2009
22:23:48
Може ли само да кажете кога ще я докарат в ПлевенлЧакам с парите:D

ysn
14 май 2009
14:07:18
Книгата е в някаква степен още от същото, практически директно продължение на събитията в първите две книги. Просто в романова форма, не в разкази. Това е едновременно и най-силната и най-слаба страна на книгата. От една страна кохерентната и последователна сюжетна линия има страшно повече потенциал за развитие и на сюжет и на герои от разказа, но от друга страна книгата си остава част от поредица и поради това има и неизбежната слаба страна - чакане на следващите книги за да навлезеш по-дълбоко в историята и реално да усетиш всичките потенциални предимства на романовата форма. Логично сякаш и средната част на книгата, която не беше нито въведение към серията, нито препратка към следващите книги, беше и най-добра. Много хубаво се вижда същността на поредицата, основната полемика е илюстрирана по прекрасен начин. Реално за мен именно тази средна част е и същинската книга "Кръвта на елфите" и на нея давам перфектна оценка. За книгата в своята цялост - хареса ми много, не е по-слаба от предишните, но и на мен ми липсва бързото развитие и завършеността на разказите.


читателка
14 май 2009
12:16:02
Съжалявам,че ще внеса дисонанс в хора,но разказите ми харесаха много повече.Романът е доста разводнен

ИнфоДАР
14 май 2009
09:35:00
Darrah, да ще участваме. Скоро ще публикуваме съобщение с повече информация на началната страница.


Shemet
14 май 2009
01:36:57
Super pro4etoh q za 10 4asa i iskam sledva6tata ve4e :)


Kriistian
13 май 2009
21:39:03
Super drugo mega qko prikliu4enie s Geralt koeto zna4i bezsunni nogti i mnogo vampiri vasiliski zombita rusalki elfi i bitki mnogo se kefq 4e Ciri 6e stane ve6terka tq e super geroi nqmam turpenie da se filmiram izcqlo


TVEL
13 май 2009
16:24:57
Много ми хареса прочетох я за 2 вечери, очаквам и следващите. 2 до края на годината звучи много добре :)


Darrah
13 май 2009
08:34:15
Инфодар, ще участвате ли на пролетния базар на книгата в НДК?

xxttxx
12 май 2009
12:53:49
Очаквам с нетърпение следващите книги от поредицата. И ми писна да чета коментари за цената на книгите,който няма възможност да си ги купи или му се струват скъпи не виждам смисъл да спами тук,не го казвам да обиждам някого или да се правя на велик,но е дразнещо половината коментари да са за това какви мошеници били Инфодар,благодарен съм им че ми предоставят възможност да чета на родния си език,в днешно време всеки поназнайва някакъв чужд език,но моето ниво не е такова,че да чета на английски примерно и да си направя кефа както на български макар че ако ги поръчвам от чужбина ще ми излизат с 2 лева по евтино


Elena
11 май 2009
17:22:22
Много се радвам...книгите са страхотни и браво на Инфодар, че ги издавате...много благодаря

R.I.P
11 май 2009
13:21:35
УРА!

ИнфоДАР
11 май 2009
07:28:32
Надяваме се книгата ще ви хареса не по-малко от първите две. Всички книги в поредицата са романи, които развиват единна сюжетна линия, не са разкази. Планирани са още две книги до края на годината.

stranger
8 май 2009
14:25:12
Още малко, още малко...

DarkDi
2 май 2009
12:17:17
Йееееей!Юпииииии! Ще вдигна банкет! :D Поздрави,като излезе си я поръчвам! Geralt for teh win! ^^ ПС. Нали ще преведете останалите книги?


Allen Walker
1 май 2009
16:17:04
Супер!!!Превели сте я.Щом я докарат в Плевен я купувам.


yvetted
30 април 2009
19:06:32
Roland, една бутилка марков алкохол и доста храни са по-скъпа от тази книга като цена, а все пак си ги позволяваме... Книгата е в пъти по-ценна, така че си струва парите. За всяка книга се отнася това.

Roland
30 април 2009
17:59:51
Еми това вече май се превръща в стандартна цена, за съжаление :/


Дроу
30 април 2009
13:43:30
Не мога да разбера защо продължавате с тази грозна корица, обаче. Останалите четири в различни цветове пак ли ще ги предлагете ? И 14 лева за 400 страници. ВТФ ??? Иначе- браво. Първите две бяха страхотни.


:)
29 април 2009
20:14:54
Брей туй Иве какви книжки чете :)


Pavel Markov
29 април 2009
12:02:13
Задължително ще си купя книгата,надявам се това вече да е роман,но и сборниците с разкази бяха много добри.

R.I.P
28 април 2009
23:16:23
Значи освен тази остават още 4 книги от поредицата "Вещерът", надявам се че ще ги издадете.


yvetted
28 април 2009
06:56:53
Благодаря!


Питанка
27 април 2009
21:07:38
Бравос! Добри хора:)

© 1993 - 2017 Издателство "ИнфоДар". Всички права запазени! Тел.: (02) 943-37-91 | E-mail1: office@infodar.com | Facebook