Изкуството на предимството

Кайхан КрипендорфКайхан Крипендорф
izkustvoto_na_predimstvoto-f_820455107
izkustvoto_na_predimstvoto-f_820455107izkustvoto_na_predimstvoto-b
Текуща цена: 12,99 BGN
Нашата цена: 10,40 BGN

ISBN 978-954-761-536-6
Тегло: 0.295 kg
Страници: 324
Дължина: 145 мм
Височина 215 мм


 

„Изкуството на предимството” - интерпретация върху древния трактат „Тридесет и шест стратегеми”, представя нов поглед върху възможните начини за влияние, както и за придобиване и запазване на преимущество над конкуренцията. Стратегемите развиват въображението ни в посока създаване на успешни иновативни стратегии за успех в бизнеса в условията на нарастваща конкуренция.


Преди повече от две хиляди и петстотин години военните и политическите умове в Китай започват да обмислят наука за стратегиите, като обединят знанията си в няколко универсални принципа – тридесет и шест стратегеми. Стратегемите се оказват също толкова ефективни в съвременния бизнес, колкото са били и в древното китайско военно дело. Бизнесът, също като политиката и живота сам по себе си, се базира на принципите за власт и оцеляване.

Кайхан Крипендорф предлага задълбочен анализ за бизнес взаимоотношенията и конкурентните предимства в условията на глобализация. Книгата е съкровищница от подходящи тактики за успешния мениджър и бизнес стратег.

 

 

   Кайхан Крипендорф е експерт по иновативни бизнес стратегии и автор на четири книги, както и на един от най-популярните блогове FastCompany.com. Придобил е МВА от Колумбийския университет и Лондон бизнес скул. Преди това Крипендорф е завършил бакалавърска степен по финанси в бизнес училището „Уортън” и по инженерни науки, също в Университета на Пенсилвания. Редовно участва в предавания на Fox Business, National Public Radio, Bloomberg Businessweek, Bloomberg Radio. Живее в Гринуич, Кънектикът със съпругата си и трите си деца.

 

 

„Прилагайки древната източна мъдрост в модерния бизнес, книгата на Крипендорф дава на западните мениджъри стратегии за постигане на успех”

                                -Марк Макнийли, автор на „Сун Дзъ и изкуството на бизнеса”