50 основни идеи. Философия

Бен ДюпреБен Дюпре
50ideas_philosophy_cover
Текуща цена: 14,99 BGN
Нашата цена: 12,00 BGN

ISBN 978-954-761-516-8
Тегло: 0.336 kg
Страници: 352
Дължина: 145 мм
Височина 170 мм


Без наличности

 

Книгата „50 основни идеи. Философия” е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката.


Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.

„За да решим какво трябва да правим, а не какво можем да правим, трябва да се обърнем към философията.“

  • Бен Дюпре

„Нищо не е добро или лошо, само мисълта го прави такова.“

  • Уилям Шекспир

„Знанието на нито един човек не може да надхвърли опита му.“

  • Джон Лок

 

   Бен Дюпре е бил преподавател по класическа литература в Exeter College, Oxford, след което се насочва към издателския бранш и работи за Guiness Publishing и Oxford University Press. От 2004 г. Дюпре е писател, редактор и консултант на свободна практика.

Дебютната авторска книга на Бен Дюпре „50 основни идеи. Философия” е публикувана във Великобритания през 2007 г. и става бестселър. Преведена е на 13 езика.