Драконът на Негово Величество, книга 1-ва

Наоми НовикНаоми Новик
drakonut_na_neg_velich-5cm-f
drakonut_na_neg_velich-5cm-ftremerer_1-drakonyt_na_neg_velichestvo_b
Текуща цена: 12,00 BGN
Нашата цена: 8,40 BGN

ISBN 978-954-761-350-8
Тегло: 0.251 kg
Страници: 352
Дължина: 125 мм
Височина 200 мм


 

Наполеоновите войни са в разгара си и Англия е впрегнала всичките си сили срещу френската заплаха. Нови доблестни воини са мобилизирани да защитават Острова не по суша и не по вода... а по въздух, на гърбовете на своите могъщи бойни дракони.


Когато корабът на Негово Величество „Дръзки” залавя френска фрегата и скъпоценния и’ товар, неизлюпено драконово яйце, съдбата поднася на капитан Уил Лорънс неочаквано приключение. Животът му по море внезапно трябва да бъде заменен от далеч по-несигурното бъдеще като партньор на най-необикновеното създание на земята. Озовал се в редиците на Въздушните сили, той ще премине ускорен курс по тактика на въздушния бой. И докато драконовите дивизии на Франция се подготвят да нахлуят в английска територия, Лорънс и Темерер ще трябва да оцелеят през своето собствено огнено кръщение.

 

  Наоми Новик е носител на наградата John W. Cambell за най – добър нов автор; наградата Compton Crook за най – добър дебютен роман и наградата Locus за най-добър дебютен роман.

Първият и’ роман „Драконът на негово величество” е преведен на 23 езика.

Наоми Новик е родена в Ню Йорк през 1973г.Нейн е приносът за дизайна и развитието на компютърната игра Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide.

 

 

 

От същия автор: