Как да решаваме судоку

Робин УилсънРобин Уилсън
kak_da_reshavame_sudoku_f
kak_da_reshavame_sudoku_fkak_da_reshavame_sudoku_b
Текуща цена: 3,00 BGN
Нашата цена: 2,40 BGN

ISBN 954-761-182-8
Тегло: 0.079 kg
Страници: 128
Дължина: 120 мм
Височина 163 мм


Без наличности

 

Судоку, един наистина пристрастяващ ребус, завладя света. Удивителното е, че той се разпространява по-бързо отколкото някой може да преброи до девет.


"Да решаваме судоку" на математика Робин Уилсън е практическо ръководство за разрешаването на тези понякога вбесяващи, но винаги увлекателни ребуси. В него ще намерите много примери и упражнения, с който да усъвършенствате уменията си преди да преминете към следващо ниво на трудност. Така че, ако вече сте се оплели в решетката на судоку, тук има 52 брилянтни изпитани съвета и тактики, които ще ви помогнат да се справите с всеки ребус. Помнете, не са ви нужни математически умения. Сукдоку е изпитание за логиката (е и за търпението).

 

   Робин Уилсън е Грешан-професор по геометрия в Лондон (най-старата професура по математика в Англия), ръководител на катедрата по теоретична математика в Свободния университет и член на Keble College, Оксфорд. Той е автор на Four Colours Suffice, най-добре предаваното обяснение на известни противоречиви математически проблеми. Страстен почитател на судоку още от първата му поява във вестниците.