Вавилонската игра

Катрин РобъртсКатрин Робъртс
vavilinskata_igra_f
vavilinskata_igra_fvavilinskata_igra_b
Текуща цена: 8,00 BGN
Нашата цена: 5,20 BGN

ISBN 954-761-201-8
Тегло: 0.227 kg
Страници: 308
Дължина: 125 мм
Височина 200 мм


 

Късметът на Тиа се променя от момента, в който тя докосва един от драконите, обикалящи из Висящите градини на Вавилон.


Тиа започва да печели всяка игра в клуба на двадесетте квадрата – възможно ли е драконът да я е надарил с магическа сила? Но скоро момичето открива, че дарът, с който се е сдобила, е много опасен. Докато персийската армия напредва към Вавилон, тя и нейният приятел Симеон водят своя собствена битка. Ще успее ли магията на Тиа да спаси града – или ще донесе гибел за всички?

 

Катрин Робъртс: Прекарах детството си по бреговете на Девън и Корну- ол, ровейки из скалистите вирове за странни създания. Първите ми разкази, в които участваха някои от тези създания с прибавена магия, разказвах на малкия си брат преди лягане, когато бях на осем. Но изминаха още двадесет и две години, преди да се реша да изпратя нещо на някой издател - първоначално кратки разкази за възрастни, последвани от първата ми книга за деца Song Quest, която спечели наградата “Бранфорд Боаз”през 2000 г.

Междувременно постъпих в университет, за да следвам математика, работих като компютърен програмист, тренирах състезателни коне и помагах в магазин за домашни любимци. Също така се научих да летя с безмоторен самолет, да играя народни танци, да се спускам със ски... всичко това пропълзява в моите книги по фантастичен начин!

Поредицата за Седемте чудеса на света изникна от интереса ми към древните митове и легенди и съществата, които ги населяват. Силно предпочитах вместо да преразказвам познати неща, да изследвам какво се случва, когато легендата се срещне с историята, и особено в промеждутъците, за които никой не знае особено много. В тази поредица ще срещнете седем изключителни младежи, живели по време, в което магията и реалността са били много по-близки, отколкото са днес - време, родило фантастиката, която толкова обичам да пиша.

                                                                                          Катрин Робърте, Рос-он-Уай

                                                                                                 www. katherineroberts. com

 От същата поредица: