Обирът на голямата пирамида

Катрин РобъртсКатрин Робъртс
obiryt_na_golyamata_piramida_f
obiryt_na_golyamata_piramida_fobiryt_na_golyamata_piramida_b
Текуща цена: 8,00 BGN
Нашата цена: 5,20 BGN

ISBN 954-761-231-0
Тегло: 0.225 kg
Страници: 304
Дължина: 125 мм
Височина 200 мм


Без наличности

 

На Сену вече му е дошло до гуша в училище, когато го принуждават и да помага в строежа на една от най-големите и величествени пирамиди, издигани някога.


Това е жежка, прашна и трудна работа, а нещата отиват все по на зле, когато той и приятелите му разбират, че са част от опасен заговор да се открадне съкровището на владетеля Хуфу. Сену и неговият ка, Червен, трябва да надхитрят крадците и да се преборят с едно древно проклятие. Но ще бъдат ли магическите сили на ка достатъчни и да ги спасят?

 

Катрин Робъртс: прекарах детството си по бреговете на Девън и Корнуол, ровейки из скалистите вирове за странни създания. Първите ми разкази, в които участваха някои от тези създания с прибавена магия, разказвах на малкия си брат преди лягане, когато бях на осем. Но изминаха още двадесет и две години, преди да се реша да изпратя нещо на някой издател - първоначално кратки разкази за възрастни, последвани от първата ми книга за деца Song Quest, която спечели наградата “Бранфорд Боаз”през 2000г.

Междувременно постъпих в университет, за да следвам математика, работих като компютърен програмист, тренирах състезателни коне и помагах в магазин за домашни любимци. Също така се научих да летя с безмоторен самолет, да играя народни танци, да се спускам със ски... всичко това пропълзява в моите книги по фантастичен начин!

Поредицата за Седемте чудеса на света изникна от интереса ми към древните митове и легенди и съществата, които ги населяват. Силно предпочитах вместо да преразказвам познати неща, да изследвам какво се случва, когато легендата се срещне с историята, и особено в промеждутъците, за които никой не знае особено много. В тази поредица ще срещнете седем изключителни младежи, живели по време, в което магията и реалността са били много по-близки, отколкото са днес - време, родило фантастиката, която толкова обичам да пиша.

                                                                                         Катрин Робърте, Рос-он-Уай

                                                                                                www. katherineroberts. com

 От същия автор: