Мечът на Шанара, книга 1

Тери БруксТери Брукс
shanara_
Текуща цена: 17,00 BGN
Нашата цена: 13,60 BGN

ISBN 978-954-761-284-6
Тегло: 0.455 kg
Страници: 632
Дължина: 125 мм
Височина 200 мм


Без наличности

 

Далеч в миналото светът на Ший Омсфорд преживява страшен катаклизъм, който и до ден днешен принуждава човечеството да се сражава за земята си срещу другите раси - орки, гноми, троли и джуджета.


 Въпреки това всекидневните конфликти и тревоги на живота обикновено заобикалят Сенчест дол, където живее младият Ший. Това спокойствие продължава до появата на легендарния друид и историк Аланон, който вярва, че само Ший е способен да спаси света от ново бедствие. Едно древно зло се е събудило и протяга ръцете си към света на живите, а единственото оръжие, способно да го спре, е древният Меч на Шанара. Макар и съвсем да не е герой, Ший е последният от рода на първия крал и единствен може да използва Меча. Оставен без избор, с малко знания и никаква надежда за победа, той неохотно поема по пътя, който ще го отведе към много приключения, премеждия и битки.

Светът на Шанара е изпълнен с вълшебства и приключения, които ще допаднат на всеки, който обича фентъзито. Тери Брукс е всепризнат майстор на жанра, а поредицата за Шанара е сред най-популярните и обичани по цял свят. Горещо препоръчваме книгите за Шанара на всички, които са харесали „Властелинът на пръстените” и сега търсят още епични приключения...

"Невероятен разказвач, Тери Брукс създава богат епос, изпълнен с мистерия, магия и незабравими герои. Ако не сте чели Тери Брукс, значи не сте чели фентъзи"

                                                                             Кристофър Паолини, автор на "Ерагон"

 

"Тери заема челно място в света на фентъзито."

                                          Филип Пулман, автор на поредицата "Тъмните му материи"