Мека корица

 • „Хари Потър и даровете на смъртта”част 1 – албум с мини стикери

   

  Използвайте 200-те мини стикера, за да попълните над 60 – те страници и да преживеете отново моментите от най-новият филм, „Хари Потър и даровете на смъртта”, част1.


   

 • 50 основни идеи. Философия

   

  Книгата „50 основни идеи. Философия” е блестяща интерпретация на достъпен език на всички идеи, ангажирали вниманието на мислителите от Древна Гърция до наши дни. Под формата на 50 есеистични разказа за основни философски идеи и понятия, тя представя и обяснява проблемите на познанието, съзнанието, идентичността, етиката, вярата, правосъдието и естетиката.


  Многобройните популярни превъплъщения на тези идеи ще ви помогнат да разберете необятната наука философия. Често философията внася яснота и разбиране по въпроси, от които всички трябва да се интересуваме. Настоящият сборник предоставя отговорите на тези въпроси, при това блестящо илюстрирани с цитати от именити мислители и техните най-значими произведения.

  „За да решим какво трябва да правим, а не какво можем да правим, трябва да се обърнем към философията.“

  • Бен Дюпре

  „Нищо не е добро или лошо, само мисълта го прави такова.“

  • Уилям Шекспир

  „Знанието на нито един човек не може да надхвърли опита му.“

  • Джон Лок

   

     Бен Дюпре е бил преподавател по класическа литература в Exeter College, Oxford, след което се насочва към издателския бранш и работи за Guiness Publishing и Oxford University Press. От 2004 г. Дюпре е писател, редактор и консултант на свободна практика.

  Дебютната авторска книга на Бен Дюпре „50 основни идеи. Философия” е публикувана във Великобритания през 2007 г. и става бестселър. Преведена е на 13 езика.

 • 52 брилянтни идеи. Здравословна кухня за деца

   

  „Вдигнете ръка! Колко от вас са били убедени преди да се роди детето им, че ще му осигурят възможно най-здравословния хранителен режим? А на колко от вас сега това им се струва много по-голямо предизвикателство от преди? И при мен е така.” – Манди Франсис


   

  „Здравословна кухня за деца” е книга, която ще разгръщате отново и отново. Тя неусетно ще се превърне във вашия незаменим пътеводител във всичко, което е нужно да знаете за детската кухня – от първите бебешки храни до претенциозните тийнейджърски прищевки и организирането на детските купони. Открийте: - защо децата мразят зелените храни и как да ги накарате да ги ядат повече; - наистина простички и достъпни рецепти, толкова бързи за приготвяне, колкото и полуфабрикатите в микровълновата печка; - здравословни ястия за обяд навън и предложения за закуска; - находчиви съвети за спестяване на пари и време за заети родители; - как да дешифрирате етикетите. Независимо дали ви е нужна разбираема информация за добавките, или просто търсите рецепти за ястия, които децата ви ще харесат, без да бърчат носове, всичко това ще намерите тук.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да възпитаваме децата в предпубертетна възраст

   

  Не би трябвало да е така... Отглеждането на деца е едно от най-важните и удовлетворяващи неща в живота. Това може да бъде предизвикателно, дори влудяващо, но ако го направите правилно, ще стане една от най-големите опитности.


   

  Ако търсите брилянтни идеи как да бъдете по-добър родител, тази книга е за вас. Предлагаме ви 52 брилянтни идеи за подобряване на вашия семеен живот. Те са изпитани на практика и подобрени в лабораторията на живота.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да изглеждаме красиви

   

  В тази книга редакторът на английското списание „Зест” предлага 52 брилянтни начина, с които да накарате всички да се обръщат след вас. „Как да изглеждаме красиви” разкрива систематично и последователно как една жена може да изтъкне своите най-опияняващи, чувствени, лъчезарни страни.


   

  Тя предоставя съвети как да се изразявате чрез действията си, как да подобрите фигурата си, да изградите увереността си и да се грижите добре за своето тяло и душа. Сред идеите в книгата ще намерите трикове как да изглеждате добре на снимки, как да пречистите съзнанието си, как да съчетавате цветовете и да дишате, за да сте красиви. Пригответе се да бъдете – и да се чувствате – по-прелестни отвсякога.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да откажем цигарите

   

  Отказването на цигарите е лесно. Клайв Хопууд го е правил поне една дузина пъти! Питър Крос никога не се е отказвал, главно защото никога не е започвал да пуши. „Как да откажете цигарите” се различава от всяка друга книга на тази тема: представете си четиво за поправяне на алкохолици, написано от заклет пияч и ревностен трезвеник, и само ще се доближите до истинската картина. „Как да откажем цигарите” е пълна с практични идеи за унищожаването на вредния навик веднъж завинаги.


   

  Книгата ще ви помогне да забъркате сами свой уникален коктейл за отказване. Някои от брилянтните идеи в нея са невероятно забавни, а други са малко плашещи, но всички могат да допринесат реално за целта ви.

  Ето какво ще откриете в книгата:

  • смисъла на иглите, или ползата от акупунктурата;
  • как работи тютюневият пазар и как да се предпазим от него;
  • как свръхзаетостта отблъсква вредния навик;
  • начини за премахване на стреса и облекчаване на напрежението;
  • стратегии как да не започнете отново;
 • 52 Брилянтни идеи. Как да отслабнем и да запазим теглото си

   

  Всяка седмица из медиите се появява най-новата диета от Холивуд. Дали ще е тайната на д-р Аткинс, разделното хранене или зелевата супа, винаги има някаква нова тенденция, която ви обещава отслабване. И в същото време, научаваме за истински епидемии от затлъстяване в различни части на света. Очевидно е, че тези диети не работят добре. Това е причината за написването на тази книга.


   

  Съществуват безброй номера и техники, които ще ви помогна да станете и да останете слаби. Да отслабнеш успешно и за дълго изисква промяна в начина на живот и в умствената нагласа и точно това ви предлагам тук. Наслаждавайте са на своята нова личност! Когато става въпрос за диети, съществуват някои простички истини. Ако искате трайно да свалите килограми, трябва да ядете по-малко и да се движите повече. Бедата е там, че е по-лесно да се каже, отколкото да се изпълни. Повечето хора пазят диета, свалят килограмите временно и ги качват отново, дори повече, отколкото са загубили! Тази книга е антидотът на останалите диетични книги. В нея Ив Камерън разкрива 52 брилянтни идеи, които ще ви помогнат да промените нагласата и начина си на живот и ще ви дадат тялото, което наистина желаете.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да победим депресията

   

  Онези, които приемат, че са болни от депресия, често се срамуват. Онези, които никога не са боледували, смятат, че човек просто трябва “да се вземе в ръце”. “Как да победим депресията” е написана от психиатър, който разполага с цялостно разбиране на това състояние и практически, изпитани и приложени методи за преодоляването му.


  Д-р Сабина Дозани систематизира опита и медицинската си практика в 52 брилянтни идеи, съвети и стратегии, които да помогнат на всички засегнати и техните семейства и приятели да победят това тежко състояние. “Как да победим депресията” е практически, активен и мощен наръчник за успокояване на тревожния ум.

 • 52 брилянтни идеи. Как да се справим с безсънието

   

  По време на важна среща очите ви се затварят от умора, а през нощта лежите часове наред и се взирате в цифрите на електронния часовник, неспособни да заглушите кипящите си мисли. Независимо дали е причинено от стреса на работа или от хъркането на партньора, безсънието е нещо, което всеки е преживявал.


   

  Уморени ли сте да сте уморени? Страдате ли от безсъние отдавна, без да знаете как да се избавите от него? Независимо дали сте нападнати от кошмари, безсъние, синдрома на неспокойните крака или сънна апнеа, „Как да се справим с безсънието” е вашето спасение. В книгата Карън Уилямсън разкрива 52 брилянтни и ясни техники, с които да се справите с упоритите проблеми със съня, за да получите най-накрая отдиха, който заслужавате.

 • 52 Брилянтни идеи. Как да сме изпълнени с енергия

   

  Върнете си ентусиазма, за да се справите с всичко, което животът ви поднася.


   

  Когато открием, че енергията ни е на привършване, често сме принудени да продължим напред, защото знаем, че животът няма да спре и да ни изчака да презаредим. Няма ли да е прекрасно да започваме всеки нов ден със сила и енергичност, а не да се будим още по-уморени, отколкото сме легнали? Сред съветите и методите за зареждане с енергия в тази книга ще откриете: - Най-добрите храни, с които да повишите енергийните си нива. - Защо редовните упражнения могат да намалят умората ви. - Как да получите съня, който ви е нужен, за да се будите освежени. 0 - Защо работата, приятелите и дори семейството източват вашата енергия. - Билките и добавките, които ще ви подсилят.

 • 52 Брилянтни идеи. Невероятните оргазми

   

  “Това е една ценна книга, която със сигурност няма да ви остави рав­но­душни. Навярно много от идеите в нея ще ви въодушевят за вълнуващи еро­тич­ни пътешествия. Ако и двамата про­че­тете този текст, той би могъл да е повод за споделяне на много съкровени тайни, които ще направят интимния ви живот по-богат и свободен.


   

  Независимо дали сте мъж или жена, тази книга ще ви помогне да се обърнете към едни от най-деликатните страни на еротичните ви преживявания, да изследвате, разбирате и приемате по-пълно собствената си сексуалност. Опознавайки себе си, вие се отваряте към човека до вас, а именно в това е ключът към пълноценната сексуална връзка, който всеки любознателен читател със сигурност ще открие на тези страници. Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. Сексолог-психотерапевт www.erbos.com

 • 52 Брилянтни идеи. Цялостното здраве

   

  Медиите като че ли са полудели на тема “влошаването на нашето физическо и мен­тал­но здраве”. Непрекъснато слушаме за затлъстяване, болести, неконтролируема консумация на алкохол и наркомания. А какъв е обичайният отговор?


  Програма за комплексно детоксикиране, диети и режим на физическа активност, който може да ви подготви за маратонско надбягване. О, да, и консултации с психолог, така че в крайна сметка родителите ви да поемат цялата вина за вашите проблеми. Тук е даден различен подход, който включва физическа активност и диета, но най-вече – здрав разум! Нетният резултат е една по-щастлива и по-здрава личност. Всички можем да имаме здрав и по-удовлетворяващ живот, стига само да го поискаме.

  В “Цялостното здраве” Кейт Кук разкрива 52 брилянтни идеи, за да ви помогне да постигнете личните си цели и да станете по-балансиран, по-здрав и много по-щастлив човек. Като правите малки, но важни подобрения в начина си на живот, ежедневно ще ставате свидетели на положителни промени и ще възстановявате енергията си .

   

    Кейт Кук е директор на The Nutrition Coach – компания, която създава през 2000 г. Кейт започва обучението си като нутрициолог в Института за оптимално хранене (ION) през 1997 година. От тогава тя помага на хиляди пациенти да променят начина си на хранене. За Кейт промяната няма стойност ако не е трайна и не води до реални резултати, които тя формулира кратко – здраве и прилив на жизнена сила. Като всеки иноватор тя загърбва учебникарските стандарти и създава собствен подход, който е прост, практичен и лесно може да бъде следван. Кейт е страстен застъпник на балансираното хранене и според нея то води до по-дълъг и пълноценен живот. Няма възраст, състояние и дори болест, които да не се повлияят от балансираното хранене.

  Кейт осъзнава, че животът на съвременният човек върви встрани от пътя на доброто здраве – натовареното ежедневие, стресът и умората възпрепятстват и най-добрите намерения да живеем правилно. Отговорът й на това предизвикателство е да помага на клиентите си сами да формулират план за промяна и да се придържат към него. В практиката си забелязва, че нерядко първоначалният импулс да се храниш правилно, води след себе си преосмисляне на приоритетите в живота. Освен трайни резултати Кейт учи своите пациенти да търсят онези неща в живота, които ги вдъхновяват и ентусиазират.

  Кейт Кук е изтъкнат лектор и преподавател, в своите лекции тя безрезервно споделя знания, вдъхновява, мотивира и разсмива слушателите. Срещайки много хора в своята практика, Кейт усеща необходимостта от систематизирани знания. Това я подтиква да създаде няколко книги, посветени на храненето и здравословния живот. Наскоро у нас бе издадена нейната книга „Цялостно здраве” (изд. ИнфоДАР). Кейт е канена в телевизионни предавания и дава съвети за читателите на популярни печатни издания в Англия.

 • Funky Bussines - Бизнесът на бъдещето

   

  Талантът е единсвеното нещо, което кара капитала да танцува!

  „Бизнесът на бъдещето“ не е традиционна книга по мениджмънт. Тя е плод на търсенето на пулса на съвремието, наричан от авторите „фънк“. В ерата на случайността и на постоянните извънредни ситуации изненадата е правило и никой не може да предвиди какво ще се случи утре.


  Нордстрьом и Ридерстреле предлагат манифест на новия свят на бизнеса – бъдещето на организациите и лидерите. „Бизнесът на бъдещето“ е основно четиво за онези, които се опитват да научат езика и средствата на новата икономика и осигурява уникална, фактологична и предизвикателна перспектива на новия световен ред. Впечатляващо написана и яростно оспорвана, книгата доказва, че силата на мозъчните ритми и хората са източниците на конкурентните предимства на компаниите.

  "Нордстрьом и Ридерстреле внасят освежителна промяна във възприетия начин на говорене...."

                                                                                                                  - Лондон Таймс

   

  "В един свят на установени модели, посланието на Нордстрьом и Ридерстреле е с подчертано новаторски дух"

  - Business Life Magazine, класиращо авторите сред първите пет в International Guru League Table

   

  "Вие дори можете да започнете да вярвате, че бизнесът е новият рок-енд-рол, когато те излязат на сцената...пред 2500 души."

                                                                                                 - Across the Board Magazine

   

  "Нордстрьом и Ридерстреле издигат нов и нестандартен европейски глас, за разлика от обичайните баналности, които ни се предлагат."

  - The Freethinker's A to Z - книга, която представя  Нордстрьом и Ридерстреле като водещи сътрудници за установяване духа на новия бизнес

   

  "Бизнесът на бъдещето" доказва, че силата на мозъчните ритми и хората са източници на конкурентните предимства на компаниите. Впечатляващо написана, яростно оспорвана."

                    - Ян Карлсон, също швед, гуру на услугите и художник в скандинавските авиолинии

 • Абарат

   

  В един свят, където вре­ме­то е място, е замислено пътешес­твие отвъд пределите на въображението... Но пътуването започва в най-скучното място на този свят, Чикънтаун, САЩ. В него живее Кенди Куекънбуш, чието детско сърце мечтае за друг, по-вълшебен живот, далеч от досадните учители и невъзможни домашни.


  Когато обаче един ден магия­та я намира сама, заедно с нея идва и цял нов свят – Абарат! Удивителната страна, съставена от двадесет и пет острова, всеки от които е един час от денонощието, а пос­ледният – Времето извън вре­мето. И докато Кенди пъ­ту­ва от едно приказно място към друго, сред зловещи врагове и неочаквани приятели, постепенно започва да се разкрива една по-голяма, по-дълбока и мрачна история. Оказва се, че тя вече е била тук и преди. И че в Абарат всичко е възможно!

   

     Клайв Баркър, британски писател - фантаст. Автор на осемнадесет изключително успешни книги, талантлив художник, филмов продуцент и режисьор.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

 • Абарат, Дни на магия, нощи на война, книга 2

   

  Приключенията на Кенди Куакънбуш в изумителния свят на Абарат стават все по-странни с всеки изминал Час.


  Кристофър Леш, Господарят на Полунощ, праща по петите и` своя палач. Но какво може да иска Леш от едно момиче от Минесота? И защо Кенди започва да усеща, че този уж нов свят и` е познат? Защо може да произнася магически думи, които не си спомня някога да е учила? Под повърхността на ставащите събития се крие загадъчна тайна. Леш и неговата жестока баба Майка Мотли подозират, че която и да е Кенди, тя би могла да провали плановете им да установят контрол над цял Абарат. Сега спътниците на Кенди се впускат в надпревара с времето, за да я спасят от лапите на Леш, а тя трябва да разгадае тайната на своето минало преди силите на Деня и Нощта да се сблъскат и над островите да плъзне вечната нощ. Последната война е на път да избухне. Кенди трябва да направи избор, който ще промени живота и` завинаги...

   

    Клайв Баркър, британски писател - фантаст. Автор на осемнадесет изключително успешни книги, талантлив художник, филмов продуцент и режисьор.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

 • Абхорсен

   

  ТРИЛОГИЯ ЗА СТАРОТО КРАЛСТВО

  Абхорсен e последната книга от вълшебната трилогия на Гарт Никс за Старото кралство, в която отново ще се срещнете с незабравимите Лираел, Сабриел, Могет и Падналото куче.


  Тя ще ви разкрие отдавна погребаните тайни на Старото кралство и Деветата порта. Оранис, Унищожителят, е освободен от своя подземен затвор и сега търси начин да си възвърне старите сили. Само Лираел, бъдещият Абхорсен, има шанс да спре врага на всички живи същества. Въоръжена само с видението на Клеър, както и с несигурната помощ на своите спътници – Сам, Падналото куче и Могет, – тя се отправя на опасна мисия. Отговорът трябва да бъде намерен някъде в живота или в смъртта, но нима един бивш втори помощник-библиотекар може да открие начин да победи Унищожителя... преди да стане твърде късно?

   

  "Както всяка от вечните детски книги, и тази е твърде добра, за да бъде оставена само на децата."

                                                                                                                             - Time out

   

   

     Гарт Никс е австралийски писател на бестселъри в жанра фентъзи и научна фантастика, и на книги за деца.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

    

 • Амулетът на Самарканд

   

  Съвременният Лондон се управлява от магьосниците. Но истинският източник на силата и могъществото им са подчинените на тяхната воля магически същества. Един ден младият чирак на Артър Ъндъруд, Натаниел, тайно призовава древния сприхав джин Бартимеус.


  Задачата, която получава Бартимеус, не е лесна – той трябва да открадне от Саймън Лавлейс могъщия Амулет на Самарканд. Не след дълго Бартимеус и Натаниел са въвлечени в ужасяващ водовъртеж от магьоснически интриги, бунтове и убийства. Ненадминатата жестокост и амбиции на Саймън Лавлейс ще поставят на изпитание дори многовековните умения и хитрини на неуморимия Бартимеус и ще дадат на Натаниел първите незаменими житейски уроци.

  "Дйствието е вълнуващо и образно...От "Пътешествията на Гъливер" досега нито един детски автор не е успял да комбинира такава вълнуваща история за магия и приключения с толкова приятна и хаплива комедия..."

                                                                                                   - Аманда Крейг, "Таймс"

  "Един от най оригиналните и остроумни романи на годината"

                                                                                  - Николет Джоунс "Сънди таймс"

   

    Джонатан Страуд е британски писател на бестселъри в жанра фентъзи, и на книги за деца и младежи.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

     

 • Ангъс: Първият войн

   

  Божието провидение отрежда на Ангъс Маклоклан, синът на прославен скан­ди­навски предводител и млада жена от миролюбивото племе на скотите не­­обикновен живот. Той обаче ще пре­ми­не през множество изпитания, за да постигне предначертаната цел. В смут­ните времена на жестокост и смърт, потопили цяла Британия в раз­руха, Ангъс съумява да открие и развие в себе си изконните човешки ценности.


  Под влиянието на смели войни, мъдри мо­на­си и велики крале, той постепенно из­граж­да характера си и от неумело буйно мом­че се превръща в смел и далновиден войн, доказал качествата си в безброй сра­жения. На него се пада честта да во­ди Свещената война срещу злото и несправедливостта, с помощта на Не­бесата, като положи началото на ве­ликата битка за оце­ля­ването на чо­ве­чеството. Сагата за Ангъс и за борбата на кла­на Маклоклан със злото, ще поведе чи­тателя на вълнуващо пътуване през вековете, за да достигне до бъ­де­­щето през 2020 г., когато ще се ра­зра­зи финалната битка за съдбата на всички хора.

 • Антикрехкост

   

  КАК ДА ИЗВЛЕЧЕМ ПОЛЗИ ОТ ХАОСА

  Защо онова, което наричаме ефективно, всъщност въобще не е ефикасно?

  Защо позитивните Черни лебеди са по-непредсказуеми от негативните?

  Кой е най-големият експерт по антикрехкост?

  В „Черният лебед” Талеб демонстрира как слабо вероятните и непредсказуемите събития са белязали почти всеки аспект от модерния свят. В „Антикрехкост” показва, че несигурността всъщност е необходима.


  Терминът антикрехкост е неологизъм на Насим Никълъс Талеб като противоположност на крехкостта на събитията в живота и в икономиката. Антикрехкост обаче надхвърля понятието за устойчивост – означава, че нещо е толкова стабилно, че може не само да устои на шок, но и да се облагодетелства от появата му. За Талеб съществуващите до момента думи, противоположни на несигурност, като устойчивост и издръжливост, не са достатъчно силни и точни, за да представят състоянието на нещата, за които той говори в новата си книга. За много понятия няма наименования, не можем да ги уловим лингвистично или да ги обхванем с ограничените човешки представи, с които разполагаме. И тъй като събитията не може да се определят единствено и само като двете противоположни точки на едно противопоставяне, Насим Талеб предлага Триадата крехкост – устойчивост – антикрехкост.
  Днешният свят е много по-непредсказуем и уязвим към променливостта и нелинейните ефекти. Насим Никълъс Талеб поставя въпроса дали наистина мисията на съвремието ни е да изцеди всяка капка изменчивост и случайност от живота.
  Ерудирано, духовито и иконоборческо, посланието на Насим Никълъс Талеб е революционно: антикрехкост е решението в несигурния свят на Черния лебед.

  Ако приемем, че антикрехкостта е свойството на всички естествени (и комплексни) системи, които са оцелели, лишаването на тези системи от изменчивост, случайност и стресови фактори ще им навреди. Теорията на Талеб е, че ако всичко, което се движи в посока от горе надолу води до крехкост и блокира антикрехкостта и растежа, всичко, което се осъществява в посока от долу нагоре, процъфтява при подходящото количество стрес и безредие. Така в ролята на окрехкостители ние сами бихме могли да направим уязвими икономиката, политическия живот, образованието, икономиката, дори собственото си здраве. В ролята на окрехкостители се явяват например Нобеловият лауреат Джоузеф Стиглиц и бившият директор на Федералния резерв Алан Грийнспан, а сред най-крехките системи са банковата система на Ню Йорк, съвременният начин на мислене, промишлеността, твърде загрижените майки (т.нар. футболни майки в САЩ), електронните четци и пр.

  Смелото предположение на Насим Талеб е, че всичко живо е в някаква степен антикрехко – това прави антикрехкостта тайната на живота.

  Отрицателната реакция на случайността е крехкост, а положителната – антикрехкост, но тя е свързана с определена ситуация. Антикрехкостта за някого по необходимост е за сметка на крехкостта на някой друг. Често грешките на другите облагодетелстват нас, останалите, а не тези, които са ги направили – грешки от типа, които не разрушават системата, а подпомагат избягването на по-големи бедствия. Така катастрофата на „Титаник” всъщност спасява човешки животи, а ядрената авария във Фукушима, Япония ни отвори очите за проблема с ядрените реактори. Така според Насим Никълъс Талеб имаме нужда от случайност, безредие, приключения, несигурност, самооткривателство и почти травматични епизоци – всичко онова, заради което си заслужва да се живее животът.

  Книгата „Антикрехкост” се състои от седем книги, две технически приложения и раздел с бележки. Всяка част на книгата разглежда приложението на централната идея в различни територии. Първа книга ни въвежда в теорията на антикрехкото и обсъжда еволюцията и органичното като типичната антикрехка система. Във втора книга представя идеята за лечителя, който се опитва да ви помогне, но в крайна сметка ви нанася вреда – темата за ятрогенията. Трета книга разкрива фундаменталната асиметрия на нещата в творбите на римския философ Сенека, а в четвърта ще можем да разкрием загадъчната характеристика на света, според която в основата на нещата лежи определена асиметрия. Книга пета е за философския камък и противоположностите му, за нелинейностите, а в книга шеста Талеб демонстрира мъдростта и ефективността на изваждането в сравнение с прибавянето (актовете на бездействие на действията). Последната седма книга обосновава етиката чрез прехвърлянето на крехкост, при което за едната страна остават ползите, а за другата – вредите.
  Последната част на книгата съдържа графики, бележки и технически приложения.

  С остроумие и мъдрост Насим Никълъс Талеб разкрива самозаблудите, с които сте живели, но никога не сте съзнавали.

   

  Насим Никълъс Талеб е философ, есеист и специалист по математически финанси; магистър по бизнес администрация от бизнес училището „Уортън” и доктор на Парижкия университет. Почти две десетилетия той работи като финансист, но през 2006 г. се отдава напълно на академична работа и в момента е професор в Нюйоркския политехнически институт. Посветил е живота си на проучване на проблемите на несигурността, вероятността и ефекта на слабо вероятните събития. Така се ражда и терминът „антикрехкост” като антитеза на нестабилността. Насим Никълъс Талеб е автор на книгите „Надхитрени от случайността”, „Черният лебед” и „Прокрустовото ложе”, които са преведени на 33 езика, радват се на огромен успех и са се превърнали в еталон за модерно мислене.

  „Промени представата ми за света.”

                                                              – Даниел Канеман, Нобелов лауреат

  „Промени модерното мислене.”    

                                                              – The Times – London

  „Амбициозна и провокираща мисленето... изключително събитие.”

                                                              - The Economist

  „На първо четене – провокираща и брилянтна.”

                                                              - Los Angeles Times

  „Откровение... Талеб въвлича читателя с една чисто Сократова логика.”

                                                              - Chicago Tribune

  „Изключително смела книга, обясняваща защо и как би следвало да „прегърнем” несигурността, случайността и грешките... Може просто да промени живота ви.”

                                                              - Newsweek

  „Антикрехкост” не звучи просто като икономическа и политическа доктрина. Тя е ключът към добрия живот.”

                                                              - Fortune

  „Зашеметяваща... богато илюстрирана с наблюдения, истории, деликатни фрази и интригуващи гледни точки... Ще трябва да я прочета отново. И отново.”

                                                              -Matt Ridley, The Wall Street Journal

  „Язвителен и убедителен... Ненаситното и ерудирано любопитство няма граници.. Когато прочетете книгата, ще се почувствате по-смели и окрилени.”

                                                               -New Statesman

  „Стилът на Талеб дължи колкото на Стивън Колбърт, толкова и на Мишел дьо Монтен.”

                                                               -The Wall Street Journal

 • Антипапата

   Първа книга от легендарната БРЕНТФОРДСКА ИСТОРИЯ!

  "Навън слънцето пече. Автобусите бръмчат към булевард "Ийлинг" и от мен се очаква да се боря със силите на мрака. Всичко това изглежда малко несправедсливо..."

  Може да се каже, че всичко започна с червеноокия скитник със слузести пръсти, който даде на бармана Невил да разбере, че нещо не е наред. Или когато съпругата на Арчрой размени верния му автомобил "Морис Майнър" за пет магически бобени зърна, докато той беше на работа в каучуковата фабрика.


  От друга страна, може да се каже, че всичко е започнало далеч по-рано. Например - преди около 450 години, когато по света още са властвали представители на фамилията на Борджиите.

  Пули и Омали, звездите на безделието в Брентфорд и на кръчмата "Летящия лебед", не искат да имат нищо общо с всичко това, особено ако могат да пият по една бира. Папа Александър VI, последният от Борджиите, обаче има други идеи, които вклкчват и тях, и още много непредвидими събития.

   

  "Великолепно... опияняваща смес от Флан О'Браян, Дъглас Адамс, Том Шарп и Кен Кембъл, но със собствен облик и стил. Уникална и силна като "Властелина на пръстените"."

                                                                                                                             -Time Out

   

  "Удивително забавно четиво... Чете се с удоволствие както най-увлекателните книги на Флан О'Брайън."

                                                                                                                           - City Limits