Мека корица

 • Звездна сянка

  И покорителите на междузвездните простори, изпълнили невъзможни задачи в името на родината си, все някога трябва да се приберат у дома.


  След планетата на геометрите Петя Хрумов с облекчение се отправя към Земята. Но посрещането му там не е като завръщане у дома, а само начало на нова задача – още по-предизвикателна и опасна. Защото достигнатите нови светове не са мечтаната от хората Обетована земя. Воините на космоса се нуждаят не само от оръжие, но и от воля и сила, от способност да приемат и да правят жертви. Само че никаква власт не може да излекува болката от стореното...

 • Играчите от Титан

  Безцелно бродещи из пустите предели на Земята, за която се грижат машини и извънземни, малцината оцелели от последната война между хората и Титан играят Блъф, за да увеличат нищожните си шансове да имат поколение.


  Но когато Пит Гардън, член на групата "Красивата синя лисица" с изявени самоубийствени наклонности, губи настоящата си жена и имението си в Бъркли, той се сблъсква с много по-голяма и зловеща версия на играта. Хората трябва да се изправят срещу въговете, притежаващите телепатични способности жители на Титан и да ги победят. А залогът в Играта е самата Земя.

  "Еднакво добър във всеки жанр, в който е творил"

                                                                                                                          - Sunday Times

 • Изкуството на войната на Сун Дзъ

   

  Вече повече от две хиляди години трактатът на Сун Дзъ „Изкуството на войната” служи като безценен източник на мъдрост в областта на бойната тактика и управленческите стратегии и днес е култово четиво за ръководителите в бизнеса.


  Карън Маккрийди адаптира военните стратегии на Учителя Сун към не по-миролюбивите цели на бизнеса. На страниците на тази книга читателите ще открият:

  • защо познаването на пазара отвътре дава по-добри резултати;

  • защо дисциплината е ключ към успеха;

  • защо гъвкавостта е жизненоважна за максималното оползотворяване на новите възможности;

  • защо трябва да предвиждате най-добрия и най-лошия вариант;

  • защо е нужно да не протакате и да ковете желязото, докато е горещо.

  Тази задълбочена съвременна интерпретация на труда на Сун Дзъ няма за цел да подмени оригинала, а по-скоро да илюстрира непреходната същност на изключителните прозрения на Учителя Сун, като ги връща към живот чрез изследване на конкретни бизнес ситуации.

 • Изолатор

   

  „Изолатор” е напрегнат и изпълнен с действие медицински трилър, в който човечеството се изправя срещу излязъл от контрол смъртоносен вирус. Когато в спешното отделение на болница в Балтимор започват да постъпват млади жени със симптоми на грип, никой не подозира, че това е нещо необичайно.


  Положението се променя след рязкото влошаване на състоянието им и шокиращата смърт на някои от тях...Изправен пред непознат на медицината вирус, екипът лекари, който се опитва да намери решение на ситуацията ще трябва да разбере срещу какво се бори и как точно да го спре. Случайно ли е случващото се, или е част от нечий жесток план? Дали става дума за естествен вирус, биологична атака или за провален научен експеримент? Дали вирусът се предава благодарение на лошата хигиена на засегнатите, или на физическите посегателства, на които са били подложени? Има ли връзка между епидемията и загадъчната смърт на един професор от Калифорнийския университет? Всяка стъпка напред в разследването на този заплетен случай води до нови въпроси, а цената на провала е прекалено висока..

 • Изпитанието на близнаците, книга 3 от Легенди за драконовото копие

   

  Призовавайки цялата си мощ, Рейстлин отваря Портала към Бездната и прекрачва през него. Заедно с Кризания магьосникът въвлича Царицата на Мрака в битка, чиято единствена награда е място сред боговете.


  По същото време Карамон и Тасълхоф се озовават в бъдещето и осъзнават последиците от делото на Рейстлин. Карамон най-сетне разбира необходимостта от болезнената жертва, която трябва да направи, за да попречи на своя брат. На помощ му се притичват стари приятели и странни съюзници, но последната крачка той трябва да направи сам.
  И тя е да пристъпи в Бездната.

 • Императори на илюзиите от поредицата Звезден лабиринт

   

  Кей Алтос е герой, безсмъртен в истинския смисъл на думата и за неговото безсмъртие е платено скъпо. Нещо обичайно за свят, в който възможността за възкръсване се е превърнала в много търсена стока. Освен това той е човек без родина, човек без илюзии, и в живота му има само една вяра - в точния прицел и в късмета по време на космическите сражения.


  Но по друг начин не може да се оцелее там, където човечеството е поело върху себе си тежестта на войната с ВСИЧКИ разумни раси в Галактиката...
  За да откриете отговорите на много от въпросите, останали от романа "Линията на бляновете", четете "Императорите на илюзиите".

 • Интервю с вампир

   

  Дързък и еротичен, повече от 30 години романът "Интервю с вампир" е едно от най-значимите произведения на Ан Райс, поставило началото на цикъла "Вампирски хроники". Незабравими остават и ярките превъплъщения на едни от най-големите звезди на Холивуд - Брад Пит, Том Круз, Антонио Бандерас, Крисчън Слейтър, в може би най-известния филм в хорър жанра, направен по книгата.


  „Интервю с вампир” е историята на вампира Луи, която самият той разказва, за пътуването му из света на смъртните и безсмъртните. Луи си дава сметка как е станал вампир, благодарение на лъчезарния, но злокобен Лестат и как противно на волята му е бил посветен в живота на вампирите. Историята му се простира по улиците на Ню Орлийнс, Луи си спомня как е открил малката и изящна Клодия и как единственото му желание е било да не й причинява зло, а единствено да й помогне чрез последните си останали белези на човечност.

  Той превръща Клодия във вампир, затваряйки нейната женственост, нежната и чувствена страст и интелигентност в тялото на малко дете. Луи си спомня вътрешната борба на Клодия да бъде наясно със себе си и общата им омраза към Лестат, която ги тласка да дирят други представители на своя вид по света. Луи и Клодия отчаяно търсят своето място, за да открият и други, които са като тях и които ще могат да ги разберат.

  Първоначално замислен като разказ, „Интервю с вампир”  представя трагедията и триумфа на една изгубена душа – Луи – мрачен,  упорит и самокритикуващ се мизантроп.

   

  ***

  Цикълът „Вампирски хроники“ завършва през 2002 г., когато Ан Райс пише Blood Canticle (Кървава песен). „Този роман бележи края на моето пътуване с Лестат и неговите приятели, както и краят на моето пътуване с вещиците Мейфеър и Талтош. Романът представя дълбоката морална промяна у Лестат.“, казва авторката.

  Ан Райс споделя, че през 2002 г. в творческата й биография е започнала ново духовно начало и стилът й значително се е променил. Пред нея са се разкрили нови предизвикателства, резултат от които са нови романи.

   

  „Оставам изключително горда с „Вампирските хроники” и историята на вещиците Мейфеър, като в същото време се чувствам изключително близка до читателите с тези книги. Но вече нямам какво да напиша за вампирите и за вещиците Мейфеър. Смятам, че читателите биха възприели най-добре единадесетте произведения от „Вампирски хроники” като едно цяло“, казва Ан Райс.

   

  Ан Райс е автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят.

  Един от най-четените и популярни автори на Америка, Ан Райс умело преплита реалния и свръхестествения свят и създава епични истории, които едновременно развличат, но и предизвикват читателите. Книгите й са богата плетеница от история, вяра, философия, религия и завладяващи герои.

  По книгите и’ „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

   

 • Как да бъдете изключителни

   

  Променете живота си в рамките на 90 дни!

  В условията на съвременния бизнес и пазар на труда вече не е достатъчно да работите просто добре. Нужно е да бъдете изключителни! За да постигнете това ниво не само в работата, но и в личния си живот, вие се нуждаете от изключителни ценности, от изключителен баланс на живот, от изключителни цели, от изключителни екипи, както и от петте характеристики на изключителните хора: позитивни постъпки, преминаване границите на познатото, творческо мислене, цялостни действия.


  “Как да бъдете изключителни” е книга, която ще ви запознае с всичко това и ще ви покаже как да осъществите скока от доброто справяне към изключителността – и в работата, и в живота. Ще ви даде готови стратегии и могъщи техники, които ще ви помогнат да постигнете това: възможно най-бързо, възможно най-икономично и по възможно най-забавния начин. Ако сте готови да действате – тази книга ще ви покаже какво трябва да направите, за да надминете себе си и да се изкачите до най-високото стъпало. Вие наистина можете да промените живота си. Научете как!

 • Как да намерим и задържим подходящите хора

   

  Te взимат решения.

  Te извършват продажби.

  Te са вашата организация.

  Уверете се, че те са подходящите хора.


   

  Решението да наемете някого е повече от важно финансово решение. То ще определи бъдещето на компанията ви. Дългогодишният опит е това, което помага на много собственици и мениджъри да вземат правилното решение. Да намерят най-добрия служител:

  • Някой, който ще се адаптира бързо.
  • Някой, който ще бъде верен и коректен.
  • Някой, който ще расте заедно с компанията.
  • Някой, който ще бъде част от нейното бъдеще.

  Търсенето на подходящите служители в България често е горчив опит и грешното решение създава скъп и неприятен проблем, както за вас, така и за компанията. Можете да се учите от грешките си, или прочитайки тази книга, да получите необходимия съвет мигновено, спестявайки време, пари и много нерви. Изборът е ваш.

   

  Джон Билсбъри е лектор по Организационно поведение в Бизнес училището на Отворения университет. Той е водещият лектор  и в два от най-големите европейски курсове по мениджмънт "Ефективният мениджър" и "Корпоративният мениджър".

 • Как да решаваме судоку

   

  Судоку, един наистина пристрастяващ ребус, завладя света. Удивителното е, че той се разпространява по-бързо отколкото някой може да преброи до девет.


  "Да решаваме судоку" на математика Робин Уилсън е практическо ръководство за разрешаването на тези понякога вбесяващи, но винаги увлекателни ребуси. В него ще намерите много примери и упражнения, с който да усъвършенствате уменията си преди да преминете към следващо ниво на трудност. Така че, ако вече сте се оплели в решетката на судоку, тук има 52 брилянтни изпитани съвета и тактики, които ще ви помогнат да се справите с всеки ребус. Помнете, не са ви нужни математически умения. Сукдоку е изпитание за логиката (е и за търпението).

   

    Робин Уилсън е Грешан-професор по геометрия в Лондон (най-старата професура по математика в Англия), ръководител на катедрата по теоретична математика в Свободния университет и член на Keble College, Оксфорд. Той е автор на Four Colours Suffice, най-добре предаваното обяснение на известни противоречиви математически проблеми. Страстен почитател на судоку още от първата му поява във вестниците.

 • Как да се справим с целулита

   

  Целулитът може да ви споходи без да усе­тите. И така, кое действа и кое – не? Ще трябва ли да се от­ка­же­те от любимото си питие? Кафето влошава ли положението? Танците по-ефикасни ли са от плуването? След като половин живот сме се взи­ра­ли съсредоточено в целулита, вече сме се ори­ентирали какво би могло да ви свърши работа. Броят на антицелулитните предложения е смущаващо голям, но Чери Маслън и Линда Бърд са тук, за да отделят зърното от плявата.


   

  Открийте:

  • Как можете да се поглезите и да се избавите от целулита – не е необходимо това да е свързано с прекомерни усилия;
  • Най-добрите форми на физическа активност за тонизиране и заглаждане на кожата;
  • Вкусни храни, с чиято помощ ще се отървете от неравностите по кожата, без да се налага да прибягвате до убийствени диети;
  • Най-ефикасните кремове и лосиони, предлагани на пазара;
  • Как да имитирате съвършена външност – как да се облечете така, че да прикриете засегнатите от портокаловата кожа участъци.

  Опитайте дадените тук съвети и скоро “портокаловата кожа” ще стане гладка като праскова. Насочете се директно към някои от Блестящите идеи. Намаляването на кофеина може да промени много неща. Ако искате да знаете какво мисли вашият партньор за неравномерностите по кожата ви, вижте Идея 32. И приятно прекарване, докато тонизирате бедрата си с помощта на танците и Идея 46.

 • Как да спечелите много пари от вашия малък бизнес

   

  НАДХИТРЕТЕ КОНКУРЕНЦИЯТА!

  Вие сте един от милионите, които мечтаят да ръководят свой собствен малък бизнес? Или може би притежавате една от милионите малки компании по света. Където и да се намирате по стълбицата на бизнес успеха, Джефри Фокс е човекът, който може да ви помогне да се изкачите до върха.


   

  В книгата “Как да спечелите много пари от вашия малък бизнес”, Фокс се позовава на личния си опит като невероятно успешен предприемач, за да разкрие пред читателя източниците на сигурни и трайни доходи. Тук има съвети за всички. За онези от вас, които едва започват, Фокс дава съвети в главите “Първо: осигурете си клиент” и “Източници на нови бизнес идеи”. Ако току-що започвате да изправяте бизнеса си на крака, прочетете “Плащайте за бифтек, а яжте хотдог” и потърсете съвети в “Често нанасяйте удари”. Ако от години сте в бизнеса, но искате да се задържите там, прочетете “Работете върху бизнеса, а не само в него” и “Ваксинирайте се срещу ФБ”. Независимо от вашия статус, Фокс ви окуражава със своя стил и ви насочва как да надхитрите конкуренцията – по всякакъв начин и всеки път.

   

    Джефри Джeймс Фокс е автор на много бизнес книги  и популярни тренировъчни програми, експерт и консултант в областта на стратегическия маркетинг.

   

   

   

   

   

   

  От същия автор:

   

   

   

 • Как да станете суперзвезда в маркетинга

   

  Научете от автора на “Как да станете бизнес шаман” основните правила в маркетинга, ценни напътствия за ежедневната работа и подходящи примери какво и как да правите и да не правите, ако искате да станете истинска суперзвезда.


   

  - Клиентите уволняват служители всеки ден;

  - Клиентът не винаги е прав;

  - Безумието на намаляването на цените;

  - Никога не използвайте „Ние”;

  - Бъдете собствения си клиент;

  Това са само част от интересните и полезни за всеки интересуващ се от бизнес и маркетинг теми, които авторът разглежда. Съветите му са директни и честни и могат да са полезни за всеки професионалист.

   

  "Тъй като целта му е да създава клиенти, всеки бизнес предприемач има две - и то само две - основни функции: маркетинг и иновации. Маркетингът е определящата, уникална функция на бизнеса."

                                         - Питър Дракър, професор по социални науки и     мениджмънт в Claremont&Graduate University ( пенсиониран )

  "Всяка индустрия започва от клиента и неговите или нейните нужди, не с патента, със суровината или с умението да продаваш."

  - Тед Левит, професор емеритус, Harvard Bussines school

   

   

   

  Джефри Джeймс Фоксе автор на много бизнескниги  и популярни тренировъчни програми, експерт и консултант в областта на стратегическия маркетинг.

   

  От същия автор:

   

 • КАЛЕНДАР 2015, ТОРТИ И СЛАДКИШИ

  Всяка страница на този календар ще изпълва с настроение и желание за кулинарни шедьоври в кухнята през месеците на 2015 година.


  Изпълнен с красиви илюстрации, тайни на сладкаря и рецепти за различни торти и сладкиши. Прекрасен и нетрадиционен за българския пазар!

 • Камера помътняла

  Ченгетата и престъпниците винаги са били взаимозависими, но нито един друг роман не изследва тази извратена симбиоза толкова въздействащо, както "Камера помътняла".


  Боб Арктър е дилър на смъртоносен наркотик, наречен Субстанцията. С. Фред е полицейски агент под прикритие със задача да следи и евентуално да разкрие дилъра. И тъй като Субстанцията С, която Боб взима в гигантски дози, постепенно разделя мозъка на две независими, конкурентни части, Фред не осъзнава че...
  Саркастичен, зловещо детайлен в описанията на наркоманите, безделниците и живите мъртъвци, тестът за идентичност, който предлага Филип Дик (и на героите, и на читателите си), е вероятно най-разстройващият роман за наркотици, писан някога.

   

  ,Дик беше... един от проникновените мечтатели, които северноамериканската фантастика роди през изминалия век. Най-добрите му романи ни оставиха по-значимо наследство, отколкото творчеството на всеки друг автор за последните 30 години."
                                                                                                    - Стив Ериксън,L.A.Weekly

 • Камъкът на полуръста, книга 3 от Долината на мразовития вятър

   

  Убиецът Артемис Ентрери отвлича жертвата си, полуръстът Риджис, на юг в Калимпорт, към отмъщението на Пук паша. Ако пашата успее да установи контрол над магическата пантера Гуенивар, Риджис ще умре в истинска игра на котка и мишка.


  Използвайки вълшебна маска, с която скрива своя произход и раса, мрачният елф Дризт До'Урден се заема да спаси заедно с варваринът Уолфгар "сръчния" си приятел. Един неочакван съюзник пристига точно, когато Ентрери залага своя капан. Но ще успее ли Риджис да се измъкне невредим?

  Съмишлениците от Долината на мразовития вятър се сражават с пиратите от прочутия Саблен бряг, прекосяват пустинята Калимшан и се борят с чудовища от други равнини, за да спасят своя приятел.... и живота си.

  "Камъкът на полуръста" е вълнуващият край на трилогията "Долината на мразовития вятър", от поредицата Forgotten Realms.

 • Камъните на Елфите, книга 2

   

  Изминали са столетия от победата над Брона и Четирите земи живеят в мир. Но на запад, в земята на елфите се надига зло, което сякаш не може да бъде победено.


  Магическото дърво Елкрис умира и заклинанието, което отблъсква демоните и възпира отмъщението им срещу мирните раси отслабва. Аланон се буди от друидския си сън, за да поведе още веднъж борба срещу мрака. Този път внукът на Ший – Уил Омсфорд, ще трябва да се изправи срещу най-големите си страхове и да опази единствената Избрана, която може да възкреси Елкрис. Защото по петите им в преследване се впуска Жътваря – най-страховитият от всички демони, решен да им попречи на всяка цена.

  Ще падне ли Забраната? Ще се срути ли затворът, в който преди безброй столетия е прокудено злото?

  Така продължава епичната сага за Шанара – омагьосващ разказ за приключения, магия и митове.

 • Капиталът на Карл Маркс

   

  Публикуван за първи път през 1876 г., „Капиталът” е най-значимият принос на Карл Маркс към политическата икономия. През критиката на Маркс към уязвимостта на свободните пазари можем да забележим неизбежността на настоящия финансов колапс.


  Днес „Капиталът” е считан за една от най-влиятелните книги, писани някога. В тази своевременна интерпретация, Стийв Шипсайд използва примери от действителността на 21. век, за да приложи текста на Маркс в модерния свят на бизнеса и икономиката.

  Открийте:

  • защо големият бизнес не е непременно по-добрият бизнес;
  • как да развиете екип от креативни личности;
  • защо един успешен бизнес трябва да се ангажира със социална отговорност;
  • най-добрите начини да представите нови стратегии, системи и технологии на вашия екип;
  • защо имате нужда да поддържате екипа си в добро здраве и щастлив.

  Възгледите на Маркс често съответстват на настоящите критики към бизнес практиките и антиглобализационната сантименталност. Това прави „Капиталът” приложим също както и преди 130 години.

 • Кафене "Защо съм тук"

   

  В едно малко кафене, толкова отдалечено от всичко, че е в средата на средата на нищото, Джон се оказва буквално и преносно на кръстопът. Макар че възнамерява просто да се подкрепи в кафенето, той намира храна от съвсем друг вид.


   

  В допълнение към специалитета на деня, менюто му предлага и три въпроса, върху които да помисли: Защо си тук? Страхуваш ли се от смъртта? Реализирал ли си се? С тази храна за ума и напътствията на трима души, които среща в кафенето, Джон се отправя на пътуване към себе си, което го отвежда от изпълнителните мениджъри в рекламата до сърфистите на хавайските плажове. По пътя си той открива нов начин, по който да възприема живота и отношенията си с хората... и колко много може да научи човек от зелената морска костенурка.

 • Кафенето на лунатиците, книга четвърта за Анита Блейк, ловецът на вампири

   

  С Анита Блейк получавате двама експерти по свръхестественото в едно – съживител и убиец на вампири. Тя е една от добрите в свят, пълен с лоши създания. Свят, който оживява в бестселъровите романи на Лоръл К. Хамилтън.


  Сега Анита е влюбена във водача на местната глутница върколаци. Тя вече е преживяла повече от всеки друг, но този път любовта може да причини смъртта и` . „Твърде много ли беше да искам някой, който е човек? По дяволите, познавах доста жени на моята възраст, които въобще не можеха да си уредят среща. И аз бях от тях преди Ричард. Добре де, Жан-Клод би ме извел, но аз го отбягвах. Не можех да си представя да излизам с него, сякаш е обикновен човек. Можех да си представя, че правим секс, но не и че излизаме...”