Мека корица

 • КВАZИ

   
  Един редови полицай. Един мъртъв полицай. Една седмица, за да спасят света.

  Московският полицай Денис Симонов е зает с рутинни и общо взето обичайни дела, докато един ден, заради съвсем обикновен смъртен случай, той получава партньор – възпълен, старомоден и мъртъв. Сергей Лукяненко създава постапокалиптичен роман и демонстрира уникалната си дарба да вдъхва нов живот на добре познати и сякаш изчерпани теми. Озоваваме се в пострадалата, но съвзела се Русия, в която краят на света вече се е състоял и има важни задачи за вършене и политически конфликти за разрешаване. Защото дори след апокалипсис животът продължава… Смъртта край ли е, или само начало? Както винаги Сергей Лукяненко не ни спестява трудните въпроси, докато ни води на поредното изключително приключение с най-неочакваните спътници – един редови и един мъртъв полицай.

 • Ключови идеи в мениджмънта

   

  Все по-разширяващата се област на съвременния мениджмънт изисква от мениджърите непрестанно да възприемат нови идеи от спектъра на водещите схващания, които сега са на тяхно разположение.


  Времето и бюджета обаче могат да направят невъзможно за един човек да остане в крачка с развитието на бранша, независимо от усилията му. “Ключови идеи в мениджмънта” няма за цел да подценява предизвикателствата на менидмжънта, а да направи така, че тенденциите, влиянията и хората зад тях да станат по-достъпни. Идеите са от значение. За да бъдат най-добрите, мениджърите трябва да се учат от най-добрите.

 • Книга за късмета

   

  Гениални идеи за постигане на личен успех и за моделиране на живота по собствен начин!

  Някои хора просто са родени с късмет, нали? Съвсем не. Всеки трябва сам да създаде своя късмет. Добрата новина е, че съществуват доказани начини да станем по-големи късметлии и да постигнем желания успех в живота.


  В „Книга за късмета” Хедър Съмърс и Ан Уотсън разкриват как винаги да имате късмет. Те обясняват какво ви е липсвало преди и очертават какво е необходимо да знаете за в бъдеще. „Книга за късмета” е задължително четиво за всеки, който иска да върви нагоре. Тя предлага множество практически съвети как да обърнем вълната на късмета в своя полза.

  От нея ще научите как:

  • Да избирате късмета си;
  • Да трансформирате негативите в позитиви;
  • Да се пробудите за потенциала на съвпаденията;
  • Да прецените доколко сте отворени за късмета и умението да извличате полза от него;
  • Да използвате силните си страни за увеличаване на своя късмет;
  • Да се доверявате на интуицията и да увеличите случаите на правилна преценка;
  • Да се настроите за късмета;

  В книгата "Книга за късмета" е включен въпросник на късмета, чрез който ще можете да проверите каква е ролята на щастливите случайности до този момент във вашия живот и след това периодично да проверявате напредъка си в увеличаването на своя късмет.

 • Коледни целувки

   

  Три момичета,

  три целувки,

  три разкошни коледни истории...

   

   Холистрастно мрази Коледа и няма търпение да избяга от нея – но полетът й е отменен и мечтаната й ваканция на Карибите няма да се състои…
  Корае имала ужасна година и я очаква работна Коледа в универсалния магазин “Голдингс” – и то облечена в нелеп костюм на елен…
  Джесикане иска да приеме истината за брака си и в мислите си все се връща към времето, когато животът й още е бил изпълнен с надежда…
  Три момичета, които са преживели ужасна година и са видели как рухват мечтите им, три момичета, които отчаяно се нуждаят от коледната магия.

   

  За автора

  Алисън Мей е родена и израснала в Северен Йоркшир, но сега живее в Устър със съпруга си. Няма деца и домашни любимци. Имаше една златна рибка, но тази история завърши трагично.
  Алисън е учила история и творческо писане и е работила като сервитьорка, продавачка, образователен съветник и управител на консултативен център, преди да започне да „създава истории“.
  Алисън е член на Асоциацията на авторите на романтични романи. Пише съвременни романтични комедии. През 2016 г. новелата й „Коледната целувка на Кора“ е финалист за наградата „Романтичен роман на годината“

 • Кралят отвъд портата, книга 2

   

  Век след славната битка за Дрос Делнох, описана в романа „Легенда“, дренайците изнемогват под игото на лудия си император, узурпатора Ческа. Мощта на тирана изглежда несъкрушима, защото той разполага с две ужасяващи оръжия: ордена на Черните тамплиери и съчетаните – страховити бойни машини, създадени чрез сливането на човек и животно.


  Един-единствен воин е достатъчно смел – или достатъчно отчаян, – за да се нагърби с мисията да убие Ческа. Той е Тенака Хан – наследник и на великия хан Улрик и на Рек, Бронзовия граф. В своето пътуване към Ческа Тенака Хан ще събере неочаквани съюзници, ще срещне стари приятели, ще познае споделената любов и ще преоткрие както дренайското, така и надирското си наследство. И заедно със спътниците си ще се потопи в море от кръв, болка и самота, в дъното на което мъждука една последна, горчива надежда. „Кралят отвъд Портата“ е епично, спиращо дъха четиво, в което жестоките битки са пропити с философски проникновения за това, което ни прави хора.

   

     Дейвид Андрю Гемел  е английски писател на фентъзи романи.

  Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. Работи като охранител на нощен бар. Работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.

  Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.

  На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории - за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.

   

  От същата поредица:

 • Кристалният отломък, книга 1 от Долината на мразовития вятър

   

  Изолирани сред безплодните пространства на Долината на мразовития вятър Десетте града са нападнати от племената на варварите. В разгара на битката един млад варварин на име Уолфгар получава живота си в замяна на 5 години служба при едно джудже.


  С помощта на Дризт, мрачен елф, напуснал своята родина, джуджето се стреми да превърне варварина в не просто силен, но и хитър воин. Междувременно хората от Десетте града отново са застрашени от опасност. Отделни варварски племена продължават да ги заплашват и Уолфгар може да се окаже единствения човек, който да предотврати смъртоносната битка. Но една дори по-страховита заплаха се появява, когато злонамерения чирак-магъосник се сдобива с магическия кристален отломък. Злият предмет подтиква нещастния чирак към разруха, която вероятно никой в Долината не е в състояние да спре.

  "Разказът на Салваторе умело преплита убедителни детайли със светкавично напрежение и.... [той] изгражда характери, които завладяват въображението."
                                                                                                                   - списание Dragon

 • Кървави кости, книга пета за Анита Блейк, ловецът на вампири

   

  Ловецът на вампири Анита Блейк е изцяло посветена на работата си, но този ден е по-тежък от обикновено. Тя получава две задачи, които ще накарат дори закалената в борбата с вампирите Екзекуторка да се съмнява в способностите си:


  вдигането на цяло гробище двестагодишни трупове и разгадаването на убийството на трима тийнейджъри от Мисури, извършено по невиждан до момента начин...... щом се съмнеше, някои от нас щяха да са живи, а някои не. Естествено, може би ставаше дума само за един наскоро умрял вампир, с който трябва да се справим. Ако беше така, можеше всички да посрещнем изгрева. Но не бях живяла толкова дълго само като се надявах на най-доброто. Да предполагаш, че ще се случи най-лошото беше по-безопасно. И обикновено по-вярно.

 • Кървави кости, книга шеста за Анита Блейк, ловецът на вампири

   

  Мъртвите й се подчиняват. Немъртвите се страхуват от нея. Анита Блейк, аниматор и ловец на вампири, живее двойствен живот – както и двойствен любовен живот, разкъсвана от любовта си към двама мъже – главния вампир и господар на града Жан Клод и върховния върколак Ричард.


  Но когато Анита става обект на желание – с обявена награда за главата и` , тя ще бъде принудена да извърши нещо, което никога не си е представяла – да избере между двамата...... докато някой се опитва да я убие. Нищо ново на хоризонта, но този някой се е обърнал за помощ към експерт... дали Анита ще се изплаши? Утре, някъде, някой ще има списък с поръчкови убийства и нейното име ще фигурира в него. Поредното страшно и страстно преживяване на Анита Блейк.

 • Лабиринт на отраженията, първа книга за Дълбината

   

  Виртуалният град Дийптаун, наричан още Дълбината, става втори за милиони хора - някои от тях обаче не успяват да се върнат в реалността. Малка група от хора, наричащи себе си дайвъри, са способни да напускат Дълбината по собствена воля. Богове на виртуалния свят, те са най-добрите хакери и помагат на онези, които потънат в Дълбината, ръководейки се от свой собствен кодекс.


   Философията на Дийптаун - свобода за всички във всякакви форми - става притегателна сила за дайвъра Леонид. В стремежа си да получи бленувания Медал за всепозволеност, той приема задачата  да спаси Неудачника - играч в "Лабиринта на смъртта" с мистериозна идентичност, който бива убит всеки път, когато се опитва да напусне ниво 33 на играта "Лабиринт на смъртта". Кой стои зад този псевдоним и кой е поръчителят? Леонид тепърва ще се сблъска с истинската същност на Дълбината.

  Настолна книга на руските хакери, "Лабиринт на отраженията" е първият роман в киберпънк поредицата за Дълбината.

 • Лашър

   

  Втората книга от поредицата за вещиците Мейфеър разплита много от мистериите в загадъчното семейство от Ню Орлиънс. Ужасът, разиграл се на Коледа в къщата на Първа улица, и изчезването на Роуан Мейфеър слагат началото на поредица потресаващи събития и неочаквани обрати.


  Фактите, споменати в досието на Таламаска, тук се превръщат в пространни истории, в които много от тайните на миналото ще бъдат разбулени. Нищо не е приключило и истинската битка тепърва предстои. Кой е Лашър и как може да бъде победен, ще се завърне ли Роуан при Майкъл, коя е следващата силна вещица в рода, какво се случва в тайнствената организация Таламаска... Ан Райс за пореден път ще ни потопи в неповторимата атмосфера на своя свят, от който, както винаги, ще ни е трудно да се откъснем. 

   

  От същата поредица:

       

   

     Ан Райс е автор на готически и религиозни книги, от които е продала над сто милиона копия по цял свят. По книгите „Интервю с вампир” и „Кралицата на прокълнатите” са заснети два филма, а The Fiest of All Saints става основа на минисериал.

 • Левън Тъмпс и Порталът към Фуу

   

  Младият Левън Тъмпс прекарва дните си в скучната Оклахома. Но животът му е на път да се промени, а съдбата му – да се осъществи, когато научава за тайния портал, който свързва нашия свят с Фуу. Място, създадено в началото на времето и гънките на съзнанието, което прави възможно за хората да сънуват, да мечтаят и да се вдъхновяват.


  Но във Фуу цари хаос и неколцина от жителите му са изпратени да потърсят Левън – защото той единствен е в състояние да спаси вълшебната страна. Кловър – духовит, мъхест, дългокрак приятел; Уинтър – момиче със забележителна дарба, и Гет – истинският, прогонен владетел на Фуу. Тяхната мисия е да убедят Левън Тъмпс да им помогне да достигнат скрития портал и да го унищожат, преди да е станало твърде късно. Поемете с Левън Тъмпс и уникалната му група на магическо пътуване към едно вълшебно място, което не може повече да остане скрито. Добре дошли във Фуу!

 • Легенда, книга 1

   

  Легендата Дръс, Побратима на смъртта, за когото и приятели, и врагове разказват с поклон и пеят хвалебствени песни, тръгва на последния си бой. Най-смелият сред смелите поема към най-славната битка – битката за Дрос Делнох, която ще реши бъдещето на света.


  Тук безстрашието и мъжеството на дренайците устояват на многобройните диви орди на надирите, а сред ужаса и смъртта грее една голяма любов – тази на Рек, силен воин и авантюрист, и на Вире – красива девойка, дъщеря на граф, която борави с меча не по-зле от мъжете бойци. На крепостните стени на дренайската твърдина героите разкриват себе си. Легендата за тази славна битка разказва и за влиянието и саможертвата на Тридесетте – монаси, владеещи божествената сила да прозират в бъдещето и да се намесват в хода на събитията. Но не толкова подобни факти правят „Легендата“ – легенда, колкото стремежът на човека във време на изпитания да покаже своето достойнство, да извърши подвиг и саможертва, да открие смисъла и предназначението на своя живот.

   

     Дейвид Андрю Гемел  е английски писател на фентъзи романи.

  Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. След това той работи като охранител на нощен бар. След това той работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.

  Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.

  На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории - за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.

   

  От същата поредица:

 • Лечение

  Третата книга за фантастичното пътуване на Септимъс Хийп, седмия син на седмия син, въвлича Джена и Септимъс в едно изпълнено с опасности приключение.


  Когато Сайлъс Хийп Разпечатва забравена стая в Двореца, той освобождава духа на Кралица, живяла пет­сто­тин години по-рано. Кралица Етелдреда е също толкова страховита в смъртта, как­то и в своя живот, и продължава да носи са­мо злини. Нейният диаболичен план да си оси­гу­ри вечен живот и вечно царуване включва и таланта на нейния син, алхимика Марселъс Пай. Той е автор на книга по Лечение, която се оказва единственото оръжие в борбата срещу страховита болест, върлуваща в Двореца.

   

     Анджи Сейдж е автор и илюстратор на детски книги, сред които поредицата за Септимъс Хийп се радва на най-голямо внимание.

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

   

   

   

   

   

   

 • Линия на бляновете от поредицата Звезден лабиринт

   

  Светът на далечното бъдеще. Светът след Смутната война, в която са загинали милиарди. Свят, в който човечеството със сражения си пробива път към далечни планети и се бори безстрашно с всички разумни раси в Галактиката.


  Свят, управляван от един-единствен човек - Императорът. Свят, където е разрешено всичко; където играят без правила; където дори смъртта е изгубила своето значение, защото безсмъртието е станало стока макар и много скъпо струваща; където и героите, и предателите загиват, за да разберат, след като възкръснат един до друг, че най-лошото винаги предстои. Дори след смъртта…

 • Лираел

   

  ТРИЛОГИЯ ЗА СТАРОТО КРАЛСТВО

  Лираел никога не се е чувствала истинска Дъщеря на Клеър. Сега, две години след времето, когато би трябвало да е получила зрението – рожденото право на Клеър – тя се чувства сама, изоставена и без да знае коя е всъщност.


  Въпреки това, съдбата на Старото кралство е в нейните ръце. Само със своя верен спътник, Падналото куче, Лираел трябва да се впусне в отчаяна мисия под растящата сянка на едно древно зло. В продължението на „Сабриел” носителят на наградата Aurealis за постижения в научната фантастика Гарт Никс изплита завладяваща история за разкрития, орисии и опасности.

  "Читателите, които харесват фентъзи, наситено с действие, авторитетно по своя размах и апокалиптично в последствията си, ще се насладят на всяка дума."

                                                                                                                   - Kirkus Reviews

  "Това, което прави от "Лираел" истинско удоволствие, е магията, която Гарт Никс вплита в историята и героите си. Тя е изпълнена с преходи и обрати, игрива изобретателност и тъмна магия, и със сигурност ще задоволи многобройните му читатели."

                                                                                                                                  - Locus

   

     Гарт Никс е австралийски писател на бестселъри в жанра фентъзи и научна фантастика, и на книги за деца.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

    

 • Магия

  Септимъс Хийп, седмият син на седмия син е обявен за мъртъв в нощта на раждането си. Баща му, Сайлъс Хийп, намира в гората малко момиче с лилави очи и семейството му го отглежда като свое.


  Докато един ден след десет години, не разбират, че това е наследницата на Замъка, принцеса Джена, която е издирвана от убийците на злия некромант ДомДаниъл. Това е началото на приказни приключения и срещи с чудни същества, някои от които добри, а други – наистина зловещи. Но Магията дава на нашите герои силата, която им е необходима, за да надвият злото и да възстановят спокойствието в Замъка.

   

     Анджи Сейдже автор и илюстратор на детски книги, сред които поредицата за Септимъс Хийп се радва на най-голямо внимание.

   

   

   

   

   

   

  От същата поредица:

        


 • Мастилото. Книгата на всички часове, книга 2

   

  Двадесет години след изчезването на Фрийдъм Месинджър в пустошта.

  Двадесет години след затварянето на Шеймъс Финан в собственото му минало.

  Двадесет години на хаос, през които останките от Съглашението се крепят затворени в своите анклави.

  Двадесет години откакто Здрачът е помел Пергамента...


  И сега, през гънките на времето и пространството, отцепниците и бунтовниците се надигат срещу Империята. От средновековна крепост и комедия дел арте... до Кентигерн, където Джак Флаш опустошава една фашистка държава. От Париж през 1939-а, където Картър и Финан се опитват да пренапишат историята... до Берлин през 1929-а, където един много различен Джак иска да спаси света от историята, която сам е помогнал да се случи. Във вечната битка между хаоса и реда всеки трябва да изиграе своята роля – на бунтовник или тиран, на злодей или герой. А Гай Рейнард, кралят на крадците и крадецът на животи, е това, което ги свързва. Той е човекът, откраднал Книгата на всички часове и после изминал цялата вечност с нея, пазителят на тайните и`, преводачът на свещените и` текстове. Сега обаче, може би е дошло време да захвърли поетото бреме, защото когато реалността е написана върху ангелска кожа, единственото подходящо мастило е кръвта...

   

  "Читателите, които харесват Джеф Вандермеер, Теодор Стърджън и Нийл Геймън, ще оценят кипящата енергия и творческата проза."

                                                                                                                            Book Page

  "Смазваща със своята сложност, разточителна в изказа си, това е наистина монументална творба."

                                                                                                                 Good Book Guide

 • Мечът на Шанара, книга 1

   

  Далеч в миналото светът на Ший Омсфорд преживява страшен катаклизъм, който и до ден днешен принуждава човечеството да се сражава за земята си срещу другите раси - орки, гноми, троли и джуджета.


   Въпреки това всекидневните конфликти и тревоги на живота обикновено заобикалят Сенчест дол, където живее младият Ший. Това спокойствие продължава до появата на легендарния друид и историк Аланон, който вярва, че само Ший е способен да спаси света от ново бедствие. Едно древно зло се е събудило и протяга ръцете си към света на живите, а единственото оръжие, способно да го спре, е древният Меч на Шанара. Макар и съвсем да не е герой, Ший е последният от рода на първия крал и единствен може да използва Меча. Оставен без избор, с малко знания и никаква надежда за победа, той неохотно поема по пътя, който ще го отведе към много приключения, премеждия и битки.

  Светът на Шанара е изпълнен с вълшебства и приключения, които ще допаднат на всеки, който обича фентъзито. Тери Брукс е всепризнат майстор на жанра, а поредицата за Шанара е сред най-популярните и обичани по цял свят. Горещо препоръчваме книгите за Шанара на всички, които са харесали „Властелинът на пръстените” и сега търсят още епични приключения...

  "Невероятен разказвач, Тери Брукс създава богат епос, изпълнен с мистерия, магия и незабравими герои. Ако не сте чели Тери Брукс, значи не сте чели фентъзи"

                                                                               Кристофър Паолини, автор на "Ерагон"

   

  "Тери заема челно място в света на фентъзито."

                                            Филип Пулман, автор на поредицата "Тъмните му материи"

 • Многото лица на мъжете

   

  Тази книга разкрива най-добре пазената тайна на всички времена – какво става в главите на мъжете.  Чудели ли сте се някога какво наистина мисли един мъж, когато ви казва „Обичам те”? Чудели ли сте се защо мъжете сякаш обичат любимия си футболен отбор повече отколкото своите деца? Питали ли сте се отчаяно може ли да се вярва на мъжете?
  „Многото лица на мъжете” е първата книга, която ще повдигне завесата към мъжествеността и ще разкрие 27-те „лица”, от които е съставен мъжкият пол. С многобройни и хумористично поднесени детайли експертът д-р Стивън Уайтхед определя характеристиките на мъжете и разкрива:
  как да разберем дали са подходящи за брак или са серийни съблазнители;
  издайническите черти на строителите на империи и мамините синчета;
  кой тип мъже са най-добри като началници;
  как да различим позьорите.
  Тази книга е незаменим справочник за всяка жена, която желае да разбере мъжете в своя живот, и за всеки мъж, който иска да проумее какви са скритите му механизми.

 • Морето на троловете

   

  Джак е на единайсет, когато берсеркерите изплуват неканени от мъглата и го пленяват.


  – Изглежда, че отвъд морето нещата се раздвижват – предупреди го Барда.

  – Строят се кораби, коват се мечове.

  – Това лошо ли е? – попита Джак, защото саксонското му село никога преди не беше виждало берсеркери.

  – Разбира се. Хората не правят кораби и мечове, освен ако не възнамеряват да ги използват.

  Годината е 793 сл. Хр. През следващите месеци Джак и неговата малка сестричка Луси са взети като роби от Олаф Едновеждия и свирепия му млад спътник Торгил. Заедно с гарвана Смело сърце те се впускат в напрегнато приключение в духа на “Властелина на пръстените”. Сред опасностите, с които се сблъскват, са своенравен дракон, гигантски паяк и тролов глиган с изненадващ характер, както и Ивар Безкостния и жена му, кралица Фрит Полутрол. Но в историите на Нанси Фармър привидното често заблуждава. Тя никога не е създавала по-богата и по-забавна книга от тази.

  “Фармър има талант да създава вълнуващи истории в красиво реализирани, необикновени светове.” Kirkus Reviews “Читателите ще бъдат запленени още от първата страница.”

                                                                                                                       - Kirkus Reviews