ИнфоДар

София, България

За нас

Издателство “ИнфоДАР” е създадено през 1993 г. и представя на българските читатели значими заглавия от световния книжен пазар в много богат спектър – класическа и съвременна проза, фантастика, фентъзи, трилъри и хорър, дамска проза, бизнес четива и популярна психология, детска литература.

В поредицата „Световна Класика“ издаваме някои от най-значимите произведения на всички времена в уникално полиграфическо изпълнение и с оригинални илюстрации.

В сегмента на луксозните издания предлагаме уникални за българския пазар илюстровани класически произведения и картинни книги с изключителна изработка и неповторима атмосфера. Имаме и поредица от специални подаръчни книги за най-близките ни хора.

За почитателите на фантастиката и фентъзи жанра „ИнфоДАР“ предлага произведенията на всепризнати майстори, като не забравя и почитателите на свръхестественото и хоръра.

Поредицата „Криминални досиета“ обединява първокласни съвременни трилъри, най-доброто от криминалните разследвания, съдебния и медицинския трилър.

Поредицата „Съвременни литературни творби“ представя както утвърдени, така и изгряващи автори и е предназначена за любителите на съвременната белетристика.

Полезни, задълбочени и универсални в своето приложение са бизнес ориентираните книги от нашия каталог, както и заглавията от популярната психология. Сред най-големите имена в тази област са Насим Талеб, автор на „Черния лебед“ и Джон Кехоу с книгата си „Подсъзнанието може всичко“, както и редица носители на Нобелова награда.

За най-малките читатели „ИнфоДАР“ обогатява ежегодно палитрата си от чудесно илюстрирани детски книжки, които разкриват тайнствени светове, изпълнени с фантастични приключения, шеметно действие, вълшебства и послания за приятелството. Основно място тук заема поредицата ни „Шедьоври на детската илюстрация“.

“ИнфоДар” е носител на редица награди, определяни и връчвани от читателите, като оценка за дейността и усилията на издателството през годините. Сред тях са признанията за “Издателство на годината” за 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Международно признание издателството получава през 2008 г., когато става носител на приза “Издателство на годината” на Еврокон.

“Хубавата книга няма край.”
Р.Д. Къминг
5/5